11/01/2017

Güzel resim çizebilmek doğuştan gelen bir yetenek. Ressam deniyor resim yapma sanatıyla ilgilenen kişilere. Tuval üzerine çalışmalar yapıyorlar. Herkesin iyi resim çizebilme yeteneği olmasa da aslında hepimiz ressamız. Tuvaldeki resim bize ait. Kendimizi çiziyoruz hayatımız boyunca.
İmkanlarımız, malzemelerimiz ve tuvalimiz farklı olsa da ortaya bir resim çıkartıyoruz. Ortaya nasıl bir resim çıkacağı büyük oranda kendi elimizde. Kimi insan elindeki malzemelerin yetersizliğini, koşulları, yeteneğinin azlığını bahane edip gayret göstermez güzel resim çizmek için. Kimisi de hiç bir şeyin arkasına sığınmadan yapabileceği en iyi resmi yapmaya çalışır. Pek çok insan ortaya çıkan güzel resmin koşullarla ilgili olduğunu sanır. Daha iyi boyaları, daha kaliteli resim malzemeleri olsaydı daha güzel resim çizeceğini sanır. Oysa ilgisi yoktur. Her fırça darbesi özenle, adanmışlıkla ve keyif alarak vurulduğunda resim daha güzel olacaktır.  
Renkler
Resimdeki renkler de bize bağlı. Kendimizi geliştirmek için uğraştıkça, hatalarımızdan ders aldıkça, saplantılarımızdan kurtuldukça, kendimize karşı dürüst oldukça paletimizdeki renkler daha canlı olacaktır; dolayısıyla tuvaldeki resim de. Yerimizde saydıkça, bencilleştikçe, sabit fikirli oldukça ve gelişime kapalı oldukça renkler gri ve siyaha dönecektir. Resmimiz de bulanık ve karanlık olacaktır.
Fırça elimizde. Hangi resmi çizmek istiyoruz?
Categories:

12 yorum:

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!