10/01/2017

Hepimiz insanız. Hayat bize olumlu ya da olumsuz sürprizler yapıyor. Bunun sonucunda duygusal dalgalanmalar yaşıyoruz. Bu dalgalanmaları iş hayatımıza yansıtmamız durumunda, iş performansımızda da dalgalanmalar meydana geliyor ve performansımız düşüyor. 
Performans düşüş sürecinin uzaması halinde özel hayatımızdaki sorunumuzun yanında iş hayatında da sorunumuz ortaya çıkmaya başlıyor. Şirketlerin yaşayabilmesi çalışanların performanslarının yüksekliğine ve sürekliliğine bağlıdır. Bir yakınımızı kaybettiğimizde ya da ailevi önemli bir sorun yaşadığımızda çalışma arkadaşlarımız ve yöneticilerimiz belli bir süre bize anlayış göstereceklerdir. İşlerimizin bir kısmını devralarak yardım da edeceklerdir. Ama performans düşüşü uzun sürerse tepkiler gelmeye başlayacaktır. Muhtemelen bu tepkileri, başkalarının başına aynı şey geldiğinde biz de gösteriyoruz. Çünkü iş hayatının dinamikleri biraz farklı. Verilen taahhütler, yetişmesi gereken siparişler, üretim ve satış hedefleri her koşulda yerinde duruyorlar. İşimizi kaybetmemiz halinde, ödememiz gereken faturalar, kiralar ya da krediler de işlerimizin yoluna girmesini beklemeyecek. Bu nedenle sorunlarımızı çözemesek bile, iş yerinin kapısında bırakarak çalışmaya devam etmemiz gerekir. Hayatın karşımıza çıkartacağı sürprizlerin sonu olmayacak. Ayakta kalmamız gerekiyor. Acı da olsa gerçek şu ki, iş hayatında duygusallığa pek yer yok. 
Categories:

16 yorum:

  1. Haklısınız, iş hayatının dinamikleri gerçekten de çok farklı. O dünyada varolabilmek için o dünyanın kurallarına göre hareket etmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle doğru. O dünyanın kurallarına uymak gerekiyor. Selamlar.

      Sil
  2. Herkese kolay gelsin. Bu devirde, böylesi rekabet ortamında var olmak zor.

    YanıtlaSil
  3. Çok katılamayacağım üzgünüm.Kendimizi sıkıştıran bizlerin.Her zaman A planı,B planı,C planı gibi planlar yaparsak hiç bir şeye mecbur hissetmeyiz kendimizi.Sevgi ve saygılarımla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatında da A,B,C planlarımız olabilirse sıkıntı yaşamayız dediğiniz gibi.

      Sil
  4. günümüzde yaşamak bile çok zorken iş hayatı , özellikle özel sektör tam bir kurt kapanı , kolaylıklar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş hayatı gerçekten yoğun mücadelenin olduğu zor bir ortam.

      Sil
  5. İş hayatı biraz robotlaşmayı gerektiriyor sanırım...

    YanıtlaSil
  6. ah tabikide öyle. hele yurtdışında, amerikada zaten öyle hızlı ve yoğun ki iş yaşamı, ne duygusallaşmasına zaman bile olmaz bile mesela :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de öyle olma yolunda hızla ilerliyoruz😀

      Sil
  7. Hayat doğduğumuz andan itiaeren adil değil bir defa. Sonrası ise, yaşamın içinde hiçbir şey olması gerektiği yerde değil. Hele ki özel şirketlerde! Her yer kurtlar sofrası. Zor demek ne kelime!. Bu yüzden adına 'yaşam mücadelesi', 'Yaşam kavgası' deniyor.

    YanıtlaSil
  8. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
    Bu arada Son Yazımda sizden bahsettim bir göz atın derim ;)

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!