4/14/2017

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti' nin tatil beldesi Girne' ye, Lefkoşa' da bulunan Ercan Havalimanı' ndan, Beşparmak dağlarını aşarak ulaşabiliyorsunuz. Denizyoluyla gelmek isterseniz Taşucu ve Alanya' dan Girne Limanı' na Feribot seferleri bulunuyor. Taşucu' ndan 2 saat, Alanya' dan 3,5 saat sürüyor. Türk vatandaşlarına Kuzey Kıbrıs' a giriş için pasaport ve vize istenmiyor. T.C. kimliğinizle giriş yapabiliyorsunuz. Girne' de, adanın tamamında olduğu gibi çok sayıda otel ve kumarhane var. Kumarhaneler ve üniversiteler Kuzey Kıbrıs ekonomisinin en önemli gelir kaynakları. Telefon hatlarınıza yurt dışı paketi tanımlatmazsanız çok yüksek fatura ödersiniz. Çünkü Kuzey Kıbrıs'tan, Türkiye'deki numaralarınızı uluslararası arama kapsamında arayabiliyorsunuz. 
Kıbrıs

Başkent Lefkoşa' da bulunan Ercan Havalimanı, Girne' ye 42 km uzaklıkta.

Trafik ters akıyor. İngiliz sistemi. Araç direksiyonları da sağda. Ayrıca yollar çok dar ve trafik sorunu var. Araç kiralamak isteyenler bir daha düşünsün. Karşıdan karşıya geçerken de çok dikkatli olmak gerek.
Şehirler arası yollar boş ve kıraç arazilerle dolu.

Vergi avantajı nedeniyle ucuza alınabildikleri için taksiler Mercedes. Taksiye binmek için durağa gittiğimde taksici kahve içiyordu. Binmek istediğimi söyleyince yüzü asıldı. Kahveni bitirince gideriz dedim keyfi yerine geldi:) Yol boyunca yoldan geçen yayalara yol verdi. Burada böyle bir kültür oluşmuş. Taksiler pahalı. Elektrik ve su fiyatları da çok pahalıymış. Ama marketlerde içki çok ucuz. Fiyatlarını görünce Türkiye' de ne kadar çok vergi ödediğimiz ortaya çıkıyor. Dilediğiniz kadar içki alıp Türkiye' ye getiremiyorsunuz. Havalimanlarında kota var. Kişi başı 2-3 lt civarında içki getirmeye izin veriyorlar. 

Kıbrıs' ta, ambargo nedeniyle, Shell, BP gibi uluslarası firmaların akaryakıt istasyonları bulunmuyor. Sadece K-Pet (Kıbrıs Türk Petrol Ltd.) ve Alpet istasyonları bulunuyor. 

Fiyatlar Türkiye' ye göre çok ucuz.

Girne Belediyesi

 Girne Limanı

Gündüzleri sakin görünen Girne Limanı geceleri oldukça hareketli

Limanda pek çok cafe ve bar bulunmakta

 Girne sokakları



Özgürlük Anıtı


Atatürk

Girne' de zaman durmuş gibi. Türkiye' de Vodafone tarafından satın alınan Telsim, faaliyetlerine burada eski ismiyle devam ediyor.
2011 yılında Türkiye' de kapatılan İktisat Bankası

Yerel bir banka

Yerel bir banka daha

 Cratos Premium Hotel & Casino

Çek bir selfie

 Limuzini yanlış yere park etmişler :)

 Bentley' i de :)

Kumarhane girişi. İçeride fotoğraf  ve görüntü çekmek yasak. İçeride video kaydedenlere güvenlik müdahale edip görüntüleri sildirdi. Otelin çok büyük bir kumarhanesi var. Tüm kumarhanelerde olduğu gibi burada da yeme içme ücretsiz.  Otelin yemekleri bol çeşitli ve çok lezzetli. Kapalı alanda sigara içmek serbest.
Çiçeklerle donatılmış seyir terası

Otelin havuzu oldukça büyük


Otelin kendisine ait plajı ve Spası bulunmakta
Categories:

10 yorum:

  1. Çok güzel bir gezi yazısı olmuş. Epey detay vermişsiniz, çok beğendim. Bir gün gidersem mutlaka bu yazınızdan notlar alacağım. :) iyi yayınlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Selamlar.

      Sil
  2. Yillar önce Kibris a gitmis pek begenmemistim belki simdi degismistir tabii uzun zaman oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim 3. gidişim Kıbrıs' a. Çok değiştiğini söylemek zor.

      Sil
  3. Pek çok kez Kıbrıs'a gittim. Keyifli bir yer. Kumar pek bana göre bir şey olmadığı için çok da mutlu olduğum bir yer diyemiyeceğim. He derseniz ki neden pek çok kez gittin:) Tabii ki iş için... Kaleminize sağlık... Güzel ve keyifli bir yazı... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kumar merakı olanlar için bulunmaz bir yer. Ama diğer anlamda haksız sayılmazsınız.

      Sil
  4. This hotel seems very nice. I have never been to Cyprus but I heard it was beautiful. Thank you for sharing info about travelling to Cyprus.

    YanıtlaSil
  5. Hiç gitmediğim bir yer. Bu yazıdan sonra çok göresim geldi.

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!