3/07/2017

Dünyada milyarlarca insan yaşıyor. Farklı ırk ve renkte olanlarla birlikte, aynı soydan gelenler, akrabalar da var. Biri birine benzeyen hatta ikiz olanlar da var. Ama bu kadar insanı biri birinden ayıran önemli bir fark var. O da parmak izi. Yani her insanın parmak izi ayrı. Her parmak izi kişiye özel.  
Değersiz Hissetmek
Topluluklar içerisinde bazı insanlar daha öne çıkmak isterler. Bunun çeşitli yolları vardır. Daha çok çalışmak, kendisini geliştirmek, fırsatları takip etmek vs. Başka bir yol da diğer insanları değersiz yapmaya çalışmaktır. Yani onların kendilerini değersiz hissetmesini sağlamaya çalışmak. Her yerde karşımıza çıkar bu tür insanlar. Akrabalarımız, arkadaşlarımız, iş arkadaşlarımız, komşularımız arasında da vardır onlar. Yeterince zengin olmayabiliriz, istediğimiz eğitimi alamamış ve istediğimiz işlerde çalışamıyor olabiliriz. Bazı insanlara bakarak o kadar yetenekli de olmayabiliriz. Zaman zaman başarısız da olabiliriz. Bu bizim değersiz olduğumuzu göstermez. Bu bizim tek ve özel olduğumuz gerçeğini değiştirmez. Başkalarının  mutluluğunu amaçlayıp, kendi mutluluğumuzu yok saymak, kendimizi bazı insanlara onaylatmaya çalışmak gibi davranışlarda bulunmamalıyız.  
Kendisini değersiz hisseden insan, parmak izine bakmalı, tek ve olduğunu hatırlamalı.
Categories:

10 yorum:

  1. oo ne güzel bir yaklaşııım :)

    YanıtlaSil
  2. Parmak izi, Göz retinası, hatta dil izi bile insanı birbirinden ayırt eden şeyler.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık... Gerçekten güzel bir konu. toplum olarak ta bir çok konuda diğer ülkelere göre daha geride olmamızın sebeplerinden biridir bu konu...

    YanıtlaSil
  4. Ben de ooo diyorum ve bunu kulagima kupe yapiyorum 😉 tesekkurler

    YanıtlaSil
  5. what a great message! We're all unique and we have our own path to follow. We must never allow other to put our down. We need to work hard and believe in ourselves.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar. Blog Tecrübem'de gördüm, son yorum size aitti. Profilinize aşinayım. Sanırım bir kaç arkadaşımızda yorumunuzu da gördüm. Tıkladığımda bu postunuz çıktı karşıma. Hepimiz ayrı bir yerinden yakalıyoruz bu mucize gibi şeyleri.
    Yazdığınız konuda aynı sizin gibi düşünüyorum. Rahmetli babam hakimdi. Tek bir cümlesi hep kulağımda çınlar. Derdi ki "Hayatta kimseye ne tam kötü, ne de tam iyi diyemeyiz."
    Mutlaka anladığımız açıklamasına göre sebeplere bağlı ya da hakikaten kötü diye düşündüğümüz bir insanın bile göremediğimiz, bazen de kendisinin görmemize izin vermediği iyi yanları vardır. Bu zıtlaşmanın ise belki bizim ve onun da fark edemediğimiz nedenleri...
    Çok güzeldi. Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ece Hanım. Rahmetli babanız ne güzel söylemiş. İnsanları değerlendirirken önyargılı ve aceleci olmamak gerekiyor. Yunus Emre'nin dediği gibi, bir ben vardır bende benden içeri.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!