2/06/2017

Fuzuli vekalet, başkası talep etmediği halde, onlar için neyin daha iyi olduğuna karar verip, yardım etmeye çalışmaktır. Ayrıca onların durumuna üzülüp, onlar için endişelenmek demektir. Fuzuli vekalet alanlar, başkalarının iyiliği için uğraşıp kendilerini strese sokarlar. Onların derdini kendi derdiymiş gibi sahiplenirler. Stres yaptıkları için kendi sağlıklarına da zarar verebilirler.

Televizyonda ünlü bir çiftin kavga edip aralarının açılmasına üzülürler, kendi karısı ya da kocasıyla arasının açılmasını o kadar dert etmezler. Fuzuli vekalet alanlar genelde gerçek sorumluluklarıyla ilgilenmiyorlar. Aslında başkalarının dertlerine kafa yorup enerjilerini harcadıkları için, yakınlarının dertleriyle uğraşacak enerjileri kalmıyor. Belki de fuzuli vekalet almayı gerçek sorumluluklarından kaçmak için kullanıyorlardır.
Karşı Taraf Ne Durumda?
Fuzuli vekalete maruz kalanların genelde bu durumdan haberleri olmuyor. Durumu öğrendiklerinde ve neden karışıyorsun benim hayatıma sorusunu sorduklarında, senin iyiliğin için cevabını alırlar. O iyiliği de istemedikleri halde. Çoğu zaman da Fuzuli vekalet alınan konu karşı taraf için pek önemli değildir. 
Categories:

22 yorum:

  1. Bu deyimi ilk defa duyuyorum. Siz bulduysanız çok güzel, bulanlar bulmuş diyorsanız, çok güzel bir aile komedisi filmi canlandı gözümde. Bu tür durumlar biraz traji komiktir zaten. Asıllara yetişemezken fuzuli vekaletlere hiç gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllar önce bir yazıda okumuştum ve aklımda kalmıştı. Buraya uyarladım:)

      Sil
  2. Tanımlama güzel ve duyulmadık :)

    Hani durumdan vazife çıkarmak, işgüzarlık filan duyardık da....
    Fuzuli vekalet de iyiymiş :))))

    YanıtlaSil
  3. Çok korkunç bir durum aslında. Kimsenin böyle bir duruma düşmesini istemezdim. Çok fazla boşa stres yapmış oluyoruz ve kendi hayatımıza bakmıyoruz bile. En kötüsü de farkında olmamak durumun.

    YanıtlaSil
  4. Hiç duymamıştım bu tanımı. Adından belli aslında ''fuzuli'' yere başkası için parçalanmak :)
    Bazı hanımların dizi kahramanları ya da evlilik programı tiplemeleri yaşamının bir parçası oluyor. Üzülüyor, heyecanlanıyor, onlarla birlikte acı çekiyor. Böyle bir şey galiba:) Bir nevi lüzmsuz işler müdürlüğü. Hiççç gerek yok.
    Teşekkür ederim. Sayenizde yeni bir şey öğrendim:)

    YanıtlaSil
  5. Can sıkıcı tipler böyleleri:)

    YanıtlaSil
  6. Hiç sevmedigim bir durum. Çogu zaman aile büyüklerine bile sorun çözüldükten sonra anlatirim.

    YanıtlaSil
  7. Bence herkes kendi işine baksa herkes mutlu olur:) Gerçekten kendileri içinde zor, yakınları için de zor karakterler... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin özü herkesin kendi işine bakması ve başkasına karışmaması. Selamlar.

      Sil
  8. Sıkıntılı tipler evet :) Ancak çevremizde belki ailemizde her yer de var :) Ya umursamamayı öğreneceksin yada her daim güçlü olmanın yolunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yerde varlar dediğiniz gibi. Baş etmeyi öğrenmek gerek:)

      Sil
  9. Ayyy ne doğru bunu ben velilerimde de çok sık görüyorum.
    Çocuk kendi ayakkabısını giyip çıkarabilecek düzeydeyken bile Fuzuli vekalet devreye giriyor
    Oyyyyy oyyy

    YanıtlaSil
  10. very interesting subject! I could never understand people who are obsessed with gossip or with the lives of the celebrities. There are some people who follow everything that some celebrity is doing, they argue with other people to defend something that that celebrity did...and they don't invest any effort into their own personal relationship. If we don't devote our time to our friends and family, then will end up without having meaningful relationship.

    I think that many people are afraid of responsibilities so they prefer to live 'imaginary lives'. They prefer being 'a fan' to being 'a friend'.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Youre right. Many people are afraid of responsibilities.

      Sil
  11. ay çok sinir bozucu, boğuluyorum ben böyle insanlar çevremde oldukça. bi de kendi dertleri gibi görme kısmı da sıkıntılı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok yorucu olabiliyor bu tarz insanlar. Kendi dertleri yetmezmiş gibi başkalarının dertlerini sahipleniyorlar.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!