10/07/2016

Uzun süren kamuoyu baskıları ve şehit polisin ailesiyle yapılan pazarlıklar meyvesini verdi. Alkollüyken yaptığı kaza sonucunda bir polis memurunun şehit olmasına, diğerinin yaralanmasına neden olan Rüzgar Çetin, 8 ay 9 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Tahliyede, kazada şehit olan ve yaralanan polislerin ailelerinin şikayetlerinden vazgeçmesi etkili oldu. Kararın doğruluğu tartışılırken, halkı iyi tanıyan Sinan Çetin, kamuoyu oluşturmak için bir hamle yaptı. Oğlu Rüzgar Çetin' e sarılmış halde çekilen fotoğrafını medyaya servis etti. Bu resmi görüp de onlar için üzülecek çok insan olacağı kesin.

Resmi yayınlayan ise medyanın mümtaz! şahsiyeti Nihat Doğan. Olur olmadık konularda insanlara ithamlarda bulunan, doğruluk nutukları atan Nihat Doğan, belli ki Sinan Çetin' in gücünü de hesaba katarak, zor günlerinde ona destek oluyor ve belki de gelecekteki projeler için ön rezervasyon yaptırıyordu. Cengiz Semercioğlu daha önce görevini yapmıştı zaten. Sıradan bir vatandaş benzer şekilde bir olaya karıştığında bu kadar kısa sürede tahliye olabilir miydi acaba? Pek sanmıyorum. Rüzgar Çetin tahliye oldu, şehit polisin ailesi kan parası aldı, polis memuru öldüğüyle kaldı. Adalet mülkün temelidir yazısı tüm mahkeme salonlarında yazar. Mülk kelimesi burada devlet anlamında kullanılır. Bu davada ise diğer anlamı kullanılmış. Sinan Çetin' de bolca bulunan ev, arazi, taşınmaz mal. 
Categories:

22 yorum:

  1. Şehit ettiği polisin evladıyla hiç veremeyeceği pozu pişkince vermeleri... Ve ayrıca o şehit polisimiz de bir evlattı anasının babasının.

    Poisin eşi için bir şey yazmayacağım; yazmak da istemezdim hiç. Zaten yazıldı....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o pozu hiç veremeyecekler. Ama zaten ünlü ve zengin olmadığı için çok önemsenmeyecek.

      Sil
  2. Bugün aynı şeyleri düşündüm. Allah korusun benim bir yakınıma bir şey olsa, düşünmesi bile ne zor. Allah hiç kimseye yaşatmasın.Sadece bir sürücü hatası ile değil alkollü araba kullandığı ve daha önce de buna benzer vukuatlarI olduğu için hiç masum değil ve elle tutulacak yanı yok. Vicdanları hep konuşacak, kan parası kul hakkını öder mi? Hesap günü var bir de bu dünyada benzer acı yaşamak var. Hukuk boşluk bırakmamalı vicdanlarda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hukuk zaten vicdanları tatmin etmiyor. Bir de herkes kendini Sinan Çetin' in yerine koyuyor. Şehit polisin yerine koyan yok maalesef.

      Sil
  3. Bir "ama nasıl olur" hikayesi daha.

    YanıtlaSil
  4. Ülkedeki adalet demek ki paradan geçiyor diye düşünmeden edemiyor insan :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu örnek sayesinde öyle değildir diyemiyoruz.

      Sil
  5. Bazı suçlardan yırtmak için ünlü adamların oğlu olmak yetiyor :/

    YanıtlaSil
  6. Şehit polisin ailesine ne tür baskılar yapıldı acaba! Eminim kendi yakınlarından akıl veren de çok olmuştur. 'Giden gitti, parayı al da çocuklarını kurtar bari' cümlelerini duyar gibiyim:( Yazık çok yazık:( Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle. Giden gitti çocukları kurtaralım denmiştir. Ama giden gitti maalesef.

      Sil
  7. Bu olayın böyle sonuclanacagi başından belliydi. Hepimiz biliyorduk bu sonucu. Çünkü burası Türkiye. Burda güçlüler kazaniyor her zaman.

    YanıtlaSil
  8. Artik insanlarin gözüne soka soka yapiliyor adaletsizlikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok bariz bir adaletsizlik var burada.

      Sil
  9. Ne mutlu ki blog aleminde düşünüp farkına varan insanlar kalmış. Çok haklisiniz. Her cümlesine katıla katıla okudum. Polis bile olsanız yahut asker bu ülke için görev yapmanız önemsiz. Bir gün bir askerimiz kemerle dövülür bir gün bir polis böyle şehit edilir. Ölen öldüğü ile kalır .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle. Umarım bu son haksızlık olur. Selamlar.

      Sil
  10. Sadece Rüzgar çetin değil ki Baktığınızda Bol parası olan ve her türlü imtiyaz sahibi o kadar çok insan var ki Bakıldığında hiç bir durum yokmuş gibi ama Tüm haklara bizden çok sahip Böyle böyle erir sistem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sistem böyle. Arada hak yerini bulsun diyoruz o da olmuyor maalesef.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!