9/10/2016

Frambuazlı Hayat, yazarı Deep Tone'nin '' Sade ve Derin'' ve '' Derin Mavi'' kitaplarından sonra çıkardığı 3. kitabı. Bu kitaptan sonra 4. kitabı olan '' Yani' yi çıkardı.

Frambuazlı Hayat 10 bölümden oluşuyor: Sanat, kültür, insan, yaşam, gelişim, yaz, müzik, yansımalar, düşünceler ve denemeler. Yazarın, kültür, sanat, müzik ve kitaplar hakkında önemli bir birikime sahip olduğu yazılarından belli oluyor. Bu yazılardan kapsamlı bilgiler edinebiliyorsunuz. Kültür, sanat yazılarıyla ağır tempoda başlayan kitap, keyifle okunan eğlenceli yazılarla birlikte temposunu arttırıyor. Kitabın en önemli özelliği, insanların, hayata pozitif bakmasını, geçmişiyle uğraşmayıp günü yaşamasını ve geleceğe dönük olmasını söylemesi. Kitap, korkularımızı, alışkanlıklarımızı, yaşantımızı değiştirmek için her zaman bir yerden başlayabileceğimizi söylüyor. Yaşadığımız her şeyin, biz izin verdiğimiz için olduğunu da söylüyor. İçinde bulunduğumuz sarmaldan kurtulabileceğimizi, hayata karşı her zaman umutlu olmamız gerektiğini vurguluyor. Hayatta direkt mutluluğun hedef alınması söylemi de güzel. İlişkiler, insanlarla ve kendimizle ilgili tespitlerinin bulunduğu yazılar çok başarılı. Yazarın iyi bir gözlemci olduğunu gösteriyor. Ayrıca gözlemlerini de önyargısız bir şekilde dile getirdiğini de. Benim en çok beğendiğim yazılardan bazıları şunlar:
- Hayali Olana Melekler Yardım Eder
- Sevgi Korku ve Alışkanlıklarımız
- Hayat Bizden Korkmasın
- Kitap Okumak
- İlişkiler
- İlişkisizlikler
- İkilişkiler
- Çimdik At Ruhuna
- Tasarı Düşünce ve Yaşamak
Kitabın yazarı Deep Tone, blog camiasında çok tanınan ama hakkında hiç bir şey bilinmeyen gizemli biri. Böyle tercih etmiş sanırım. Ne kitaplarında ne de blogunda biyografisi ya da fotoğrafı yok. Blogunda sürekli güzel paylaşımlar yapan, yeni blogları tanıtan, etkinlikleri haber veren ve bloglara destek olan önemli bir insan. Blogdaki güzel enerjiyi kitapta da bulabiliyorsunuz. Kitabın kapak fotoğrafı çok güzel. Zaten Deep' in blog yazılarındaki fotoğraflar da dikkat çekici. 2015 yılında basılan kitap 216 sayfa. Serüven Kitabevi' den çıkmış. Kitapçılarda bulamazsanız, internetten, İdefix, D&R gibi yayınevlerinden kolayca tedarik edebilirsiniz. Bu kadar bahsetmişken blog adresini vermemek olmaz. http://sadevederin.blogspot.com.tr/
Categories:

26 yorum:

  1. Yazdıklarınıza, Deep Tonu'u yazıları ve blogu ile tanımış her bloggerın katılacağına eminim. İlk katılan olmayı isterim bu durumda. Elifi elifine katılıyorum gizemli Deep Tone hakkında anlattıklarınıza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Teşekkür ediyorum. Hepimizin gizemli Deep Tone' si o :)

      Sil
  2. Merhaba,

    İsim harika, okunası bir kitap, haberdar ettiğiniz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gerçekten güzel bir kitap.

      Sil
  3. 3 ve 4. hala okunacak , :D güzel tanıtım olmuş ve fakat kendisi henüz görmemiş , hayret :)

    YanıtlaSil
  4. ya sabah gördüm iki kez okudum, acemi demirci yorumu vardı sadece, sonra da, ng okudum. en son eylem geldi. ya arkadaşlarımız yorum yapsın sonra geleyim diye yorum yapmadım. gelcam yine :) bi dee, blogunun saatini değiştirseneee :) ayarlardan istanbul gmt 2 mi ne olcaktıı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de merak ediyorum yorumunu. Ayarlara bakayım.

      Sil
  5. Çok merak ettim.. Ajandama da ekledim, okumaya fırsat bulabilirsem yorumlarımı sizlerle detaylı olarak paylaşacağım.. Teşekkürler ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım fırsat bulursunuz. Bakalım sizin yorumlar nasıl olacak ? Selamlar.

      Sil
  6. Bir nasip olmadı Deep'in kitabını okumak. Vardır vakti elbet. Gizemli ve entellektüel demeli onun hakkında. Allah yolunu açık etsin Deep. (Madem gelcam yine demiş, duamı okur diye düşünüyorum.) Bu arada benim blogumun saat ayarını da o söyledi sağolsun. Yoksa milletin yorumları gecenin körüyle sabahın nurunda görünüyordu. Paylaşım için teşekkürler ve bayramınız mübarek olsun erenler ⭐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sizin de bayramınız mübarek olsun. Deep her yere yetişiyor sağolsun.

      Sil
  7. ya ben herkes okusun yorum yapsın sonra geleyim diye şimdilik yorum yapmıyoduuum. bir de bayram tatili ya görmeyenler olmuştur yazını diye bilerek yorum yapmıyodum yaa. en son geleyim diye. ama zaten tatil fazla kimse yok bloglarda de mi. yazını çok sevdim. bloguma da koycam hem de tek başına senin bu yazın olan bir yazı yazcam da bekliyom herkes tatilden dönsün diyeee haftaya yazcam blogumda :) bi de ben var ya hiçbişiyi unutmam ki. bi de bak bir defterim var blog için tuttuğum, orda diyo, turgay aksoy, en son yorum yap yazısına sonra da bloguna koy diyooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum. Büyük bir merakla bekliyorum :)

      Sil
  8. şimdi yorumum iştee :) kültür sanat müzik zaten başka da ilgim yok. sadece bunlarla ilgileniyom ki. olumlu olmak evet ya, bir de geçmiş gelecek boşvermek evet evet :) kültür sanat yazıları daha ağır oluyor doğru daha sonra şebeklik yapmaya başlıyom evet evet :) yaşamını herkes değiştirebilir evet yaa. önyargısız bak evet ben sadece bir yansıtıcı bir prizma gibiyim işte. bakıyom saptıyom yazıyom. bak benim çok sevdiğim diğer iki yazı da, bulutlarda asılıyız hepimiz, dilek fenerindeki ruhlarımız :) senin sevdiklerine bakarak düşündüm ki, ben bir kişisel gelişim kitabı yazsam iyi olcak galiba, yani, bu kendini geliştirme, olumlu olmak, çok ilgilendiğim konular, bu konuda ayrıca bir kitap mı yazsam ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kişisel gelişimle ilgili bir kitap yazmalısın. Çok önemli gözlem ve tespitlerin var. İyi bir kitap olur bence.

      Sil
  9. gizemli biri değilim blog ve kitaplarda öyle oldu, böyle başladım böyle gitti. bunun bir nedeni aşırı utangaç ve sessiz biri olmamdır, insanlarda çok uzakım yaa. bir de böyle yalnızlıkta, sessizlikte yazabiliyorum. şimdi ortada gözüksem filan yazma hevesim kaçar, ilgim söner. sessiz yalnız ama neşeliyim, çok enerjik evet, heycanlı filan işte, aşırı çocuksu. kapak fotosunu, bu kitap için alaçatıda çektim. o kapı duruyo aynen öyle, fotoyu bikaç yaz önce çektim, geçen yaz da gittim, kapının süsleri azcık değişmiş, feysimde var yeni hali de. fotolaru rastgele çekiyom yazılarımın. bir yazı yazınca, daha sonra adını koyuyom yazının sonra da foto seçiyom, daha önce çektiğim rastgele, fotoların hemen tamamı istanbul. kitaplar nette var ama kitapçılarda yok. bu dağıtım işi çok sıkıntılı. frambuazlı hayat ile sade ve derin, genel format olarak birbirini andırıyor, şekil olarak yani. ikisinde de yazılar var. ama frambuazlıda daha çok yazı var. frambuazlıdaki "düşünce" yazıları ilk defa o kitapta denedim, pek yazdığım tür değil. derin mavi sadece şiir ve öykü. yani adlı kitap ise uzun öyküler. ayyyy umarım biraz anlatabilmişimdir. iyi ki yazdın bu yazıyı bak çok teşekkür ederim. kitaplarımı sadece blogçular bilip okuduğu için tepki almak tabisi hoşuma gidiyor. çok çok very thanx ediyoruuum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben her yoruma ayrı ayrı cevap verdiğin için teşekkür ediyorum. Sen yaz kitapları biz blogumuzla yayılmasını sağlayalım. Eline sağlık emeğin için.

      Sil
  10. heey baksana şimdi face'e koydum. varsa sende bak yoksa da bak benim ana sayfada yanda var medya hesapları ordan görürsün. face var mıydı sende gel sen de bak blogger face gruplarımız var yaaaa yazılarını orda da yayınlarsın :) bu yazıyı bloga da koycam zati :)

    YanıtlaSil
  11. Benim de hayallerinden biri kitap yazmak .blogger arkadaşların kitap haberleri beni çok sevindiriyor .deep te tanımadan sevdiğim isimlerden, yolu açık olsun .yazınız da çok güzeldi sayenizde bilgilendik Turgay Bey,elinize kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Umarım biz de Deep' in yolundan gidip kitap yazarız. Selamlar.

      Sil
  12. Bende okumak istiyorum :) ama kitapçılarda da olsa keşke. uzun zamandır internetten sipariş vermiyorum açıkçası. Ama deep ın hayatını bende merak ediyorum doğrusu. Çok mutlu biri gibi gözükmüyor mu. :) Hayattan zevk alan insanlardan sanki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitapçılarda yok maalesef ama internetten kolayca alınabiliyor. Ben de öyle yaptım. Bana da mutlu ve hayattan zevk alan biri gibi geliyor.

      Sil
  13. Merhaba bloğunuzu yeni keşfettim 😊 bana da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldiniz. Tabi ki gelirim. Selamlar.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!