9/15/2016

Gazetecilerin kamu vicdanının sesi olduğu iddia edilir. Bizzat gazeteciler, kendilerine herhangi bir müdahale olduğunda, kendilerinin kamu vicdanının sesi olduklarını söylerler. Toplumun haber alma hakkını savunduklarını da söylerler.

Bu nedenle dokunulmazlık isterler ve haberlerine müdahale edilmemesini isterler. Peki her gazeteci kamu vicdanını doğru bir şekilde temsil eder mi? Cengiz Semercioğlu' nun Sinan Çetin' in oğlu Rüzgar Çetin' le ilgili köşe yazısına bakınca bunun pek öyle olmadığını görebiliyoruz. http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/cengiz-semercioglu_105/ruzgar-sinan-cetinin-oglu-olmasaydi_40223698 . Yazısında, alkollü bir şekilde polis arabasına çarpıp, araçta bulunan polisin şehit olmasına sebep olan Rüzgar Çetin' in suçunu hafifletmeye çalışıyor. Polisin emniyet kemeri takmadığı için şehit olduğunu vurguluyor. Rüzgar Çetin' in Sinan Çetin' in oğlu olduğu için tutuklu yargılandığını söylüyor. Dava ile ilgili haberlere baktığında hep şehit polis ve ailesinin penceresinden yorumlar yapıldığını da söylüyor. Tabi ki onların penceresinden bakılacak. Çünkü Rüzgar Çetin alkollü bir şekilde polisin şehit olmasına sebep oluyor. Mağdur olan onlar. Rüzgar Çetin' in 28 ayrı trafik cezası bulunması da zaten Cengiz Semercioğlu' nun şimdi istediği ayrıcalığın daha önce ona tanınmasından. Ehliyetine daha önce 2 kez alkol yüzünden olmak üzere toplamda 2 yıl 8 ay el konulmuş. Hoş, Cengiz Semercioğlu bu kadar çok cezanın da suçunu trafik ceza sistemine yükledi. Terapiye göndermeliymiş sistem Rüzgar Çetin' i. Yani neredeyse Rüzgar Çetin' in hiç bir suçu yok, o bir kader kurbanı diyecek. Kamu vicdanın sesi Cengiz Semercioğlu gibi gazeteciler olacaksa, vay o kamunun haline.  
Categories:

14 yorum:

  1. Utanmasa şehit polisin ailesinden para isteyek... hapisten çıkınca bir araba alıp arkasına babam sağolsuz yazdırsın bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeterli kamuoyu yaratırlarsa onu da yaparlar.

      Sil
  2. Vicdan anlayışının nasıl da biçim değiştirmesi. Semercioğlu'nu kendi vicdanının vicdansızlığa yolculuğundaki seyrinde yalnız bırakmak da vicdanlılara kalıyor. Eğer o çocuk'' yani veled yani baba nefesiyle esen rüzgarcık eğer bir memurun, esnafın, çiftçinin ya da polisin oğlu olsaydı ne yazardı acaba şimdiki yazdıklarının yerine. Hele de o şehit polis kendi oğlu ya da kardeşi filan olsaydı. Okumamak ve tepki vermek toplumsal bir gereklilik. Çünkü okur olarak yanlışa, vicdansızlığa, haksızdan yanaya yönlendirilmek değil, doğrulardan ve Hak'tan yanaysak ve haklı ve haktan haberdar olmaya niyetliysek bu gazeteci de artık doğru yazamadığını bellemeli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel özetlediniz. Muhtemelen duruma göre yorumları da değişecektir. Bu olayda kendi mahallesinden olanlar tarafında yer aldı. Yarın başka bir durumda başka yorumlar yazacağını tescilledi.

      Sil
  3. Toplumsal reflekslerin hiç bu kadar yüz kızartıcı olduğu bir süreçten geçmedi toplumumuz. Esen kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum. Her gün çıtayı daha yükseğe çıkarıyorlar maalesef.

      Sil
  4. "Satılık" diye bir tabir vardır ve bazı insanlara cuk oturan bir etikettir bu.

    YanıtlaSil
  5. Ne yazık ki, her gazeteci sizin de belirttiğiniz gibi kamu vicdanını doğru bir şekilde temsil etmiyor!.bu insanların yanlışın peşine takılıp, bu kadar alçala-bildiklerini görmek!.acı aslında! onlar da ne haysiyet, ne vicdan!.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temel sebep aslında dediğiniz gibi vicdanları olmayışı. Teşekkürler.

      Sil
  6. Cengiz Semercioğlunu çok seven bir insan değilim hatta hiç sevmem Tamamen gözümden düştüğü an Kelebek ekinde Çarşaf gibi Rüzgardan Eteğinin arkası açılan Hande Sor aldan sonra ve bunun üstüne 4 kişi meclis kurup konuşmaları gözümde hiç bir vasfı kalmamıştır. Hande Soralda Eteginin arkası açılıp iç giyimi görünmekteydi. Ve bunuda açıklaması olarak ki tepki gelince şöyle demiştir. BİZ HABERCİYİZ ETEĞİ AÇILMIŞTI VE BİZDE ÇEKTİK bakar mısınız zihniyetine kim olursa olsun rüzgardan eteği açılıp iç çamaşırı görününce çekmişler ve o artistmiş tüm dünyada bu olurmuş Gazeteciliğin (G) BİLE DEĞİL VE ONUNDA BİR KIZ EVLADI VAR ANLATIRKEN BİLE SİNİR OLUYORUM KENDİSİNE ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samimiyetsiz biri. Böyle yapar ama zaman zaman da köşesinden doğruluk dersleri verir. Açılmış eteği göstermekte ne büyük bir habercilikmiş.

      Sil
    2. Artist olduğu için haber niteliği mevcutmuş çok tepki aldı bu yüzden sizinde kızınız var deyince oda meşhur olursa onunda başına gelme durumları varmış Aynen samimiyetsizin önde gideni...

      Sil
    3. Yapılana kılıf uydurmak için hikaye anlatıyor.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!