7/09/2016

Avrupa Atletizm Şampiyonası Hollanda' nın başkenti Amsterdam' da devam ediyor. Türkiye şampiyonaya 48 atletle katılıyor. 

Ntvspor kanalını açtığımda 10.000 metre finalinin son metreleri vardı. İki siyahi atlet birincilik için mücadele ediyordu. Spikerin Ali Kaya dediğini duydum. Bir de Polat Kemboi Arıkan diyordu. Meğerse ekranda yarışanlar Türk! sporcularmış. Kenya asıllı olan iki sporcudan Polat Kemboi Arıkan altın, Ali Kaya gümüş madalya almıştı. Kadınlar 10.000 metrede de Yasemin Can altın madalya almış. O da Kenya asıllıymış. Milli takım kadrosuna baktığımda 48 sporcumuzdan 16 tanesinin yabancı olduğunu gördüm. Bu yabancı sporcular para karşılığı  milli takımda yarışıyorlar. Onlar kazanınca Türkiye adına mı sevinmeliyiz yoksa sporcular para kazandıkları için mi bilemedim. 80 milyonluk nüfus içerisinde, yabancı sporcuların yarıştığı branşlarda yarışacak, kendi yetiştirdiğimiz Türk sporcu bulamıyoruz. Milli gemi,  milli uçak, milli tank ve hatta milli kredi derecelendirme kuruluşu yapmak isteyen hükümet, iş spora gelince kısa yoldan sonuca ulaşmak istiyor. Merve Aydın ve Nagihan Karadere gibi milli takım sporcuları Survivor da yarışırken, Atletizm Federasyonu yabancı atlet avına çıkmış. Devşirme sporcuların kazandığı madalyalardan kim mutlu oluyordur acaba? Yabancı sporcuların madalya kazanması yerine genç, gelecek vadeden sporcuların yarışıp dereceye girememesini tercih ederim. İşte devşirme milli! takım sporcularımız:

Emre Zafer Barnes- Jamaika
Jak Ali Harvey- Jamaika
Ramil Guliyev- Azerbaycan
Ali Kaya- Kenya
Aras Kaya- Kenya
Tarık Akdağ- Kenya
Polat Kemboi Arıkan- Kenya
Kaan Kigen Özbilen- Kenya
Şeref Osmanoğlu- Ukrayna
Meryem Akda- Kenya
Yasemin Can- Kenya
Meryem Erdoğan- Etiyopya
Sultan Haydar- Etiyopya
Mert Girmalegese- Etiyopya
Karin Melis Mey- Güney Afrika
Yasmani Copello Escobar
Categories:

14 yorum:

  1. yabancı mıllı takım sporcuları her ülkede var. Aslında o kısıler o ulkenın vatandaşı olmak zorunda. Hatta batı ulkelerı vatandaşlık alımlarında on görülen sartları bu kısılerden ıstemıyorlar dırek vatandaslıga alıyor. Cunku bu kısıler kazandığında sadece kısısel olarka para kaznmıyor aynı zamanda Turkıye mıllı takımı para kazanıyor, ıtıbar kazanıyor, bılımde oldugu gıbı sporda da başarılı ınsanların ülkemize alınmasının güzel oldugnu dusnuyorum. Ozellıkle atletızm alanında güney cografyalardan gelen ırklar daha başarılı olduğu asıkar. fızıksel sartlar onları daha başarılı kılıyor bazen. Buyuk medenıyetlerın ortak ozellıklerınden bırı dünyanın en başarılı ınsanlarını kendı bunyelerınde bırlestırebılmelerı olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilimde olmasında yarar var. Ama sporda kendini kandırma gibi geliyor. Olmasa da olur bence. Teşekkürler.

      Sil
  2. Size katılıyorum. Bizimkiler olsun, isterse sonuncu olsun. Biri bu duruma dur demeli.

    YanıtlaSil
  3. Maalesef, ülkemizin spora verdiği önemi gösteriyor bu istatistikler. Yabancı kökenli oyunculara karşı değilim, yanlış anlaşılmasın. Ancak her şey dozunda olmalı kanımca. Bizim evlatlarımız yeteneksiz mi? Çok azimli, becerikli gençlerimiz var. Umarım bir gün atletizmdeki bu gidişatı değiştirebiliriz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dozajı kaçırdılar. Bizim gençler için uğraşmak gerekiyor. Ama sporu yönetenler kısa yolu tercih ediyorlar. Ver parayı hazır sporcu al mantığı.

      Sil
  4. Kendimizinkiler de geçen senelerde kazanıp sonra madalyaları iade etti bir bir, tam rezalet.

    Çocuklarımız spor yapamıyor ki. Koşturmaları gereken çağlarda test çözüyorlar. Herkes çocuğu doktor ya da mühendis olsun istiyor. Niyeyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsunuz. Para ödülleri için dopinge sarılmışlardı. Çocuklarımız spor değil sınav maratonunda yarışıyorlar maalesef.

      Sil
  5. Ülkemizin spora verdiği önem maalesef çok düşük. Spor kanallarında çeşitli müsabakalara katılan ülkeleri gördükçe ülkemin de o müsabakada olmaması beni üzüyor. Bu konuda yetersiziz.
    Değerli bir paylaşım olmuş, çok teşekkürler.

    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Spora değil başarıya önem veriyorlar. O yüzden başarıyı emek harcamadan parayla almak istiyorlar. Yetersiz olduğumuz çok doğru.

      Sil
  6. Kendimiz kandırmakta da altın madalyalıyız.....

    YanıtlaSil
  7. akıllanmaz bizim ülkeeeee :)

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!