6/26/2016

Mersin' in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesi, uygun bütçeyle tatil yapmak isteyenler için ideal bir seçenek. Erdemli ilçesine 23 km, Mersin' e ise 60 km mesafede olan tatil beldesinde pek çok otel ve pansiyon bulunuyor. 

Tarihi adı Korykos olan Kızkalesi, hüzünlü bir efsaneyi de barındırıyor. Efsaneye göre, Korykos' ta yaşayan bir kral, kızı olması için Tanrıya sürekli dua eder. Sonunda dileği kabul edilir ve bir kızı olur. Günlerden bir gün kente bir falcı gelir. Kral falcıyı saraya çağırtıp kızının geleceğini öğrenmek ister. Falcı kralın kızını bir yılanın sokacağını söyler. Kral çok endişelenir ve bunun üzerine Kızkalesi' ni yaptırarak kızını kaleye yerleştirir. Amacı kızının denizi ortasında korumak ve yılanın buraya ulaşmasını engellemektir. Ama bir gün saraydan kaleye gönderilen bir üzüm sepetinin içinden çıkan yılan kızı sokar ve kız ölür. 
Mavi bayraklı bir plaj olan Kızkalesi' nde deniz taşsız ve kumlu.

 Karaya 200 metre mesafede, denizin içinde bulunan Kızkalesi' ne yüzerek ya da deniz bisikletiyle gidebiliyorsunuz. Ayrıca banana ve parasailing gibi aktiviteler de mevcut.

 Kızkalesi' nde 1200 metre ve 300 metrelik iki kum plaj bulunuyor. 

 Etraftaki koyları gezmek için tekne turları da bulunuyor.

Kızkalesi' nde akşamları vakit geçirebilecek pek çok bar ve cafe bulunmaktadır. Ayrıca Kızkalesi'ne yakın yerlerde gezilebilecek tarihi ve turistik yerler de bulunuyor. Kanlıdivane, Cennet Cehennem ve Adam kayalar bunların arasında yer alıyor. Mersin, Erdemli ve Silifke' ye ulaşabilmek için pek çok minibüs ve otobüs bulunmaktadır. 
Categories:

8 yorum:

  1. Ahhhhh şimdi orda olmak vardı .

    YanıtlaSil
  2. Hikayesini küçükken dinlemiştim neden gerçek olmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel hikaye. Bana da gerçekmiş gibi geliyor:)

      Sil
  3. Bize yakın olmasına rağmen tatil için hep otelleri tercih edince civarı böyle gezme fırsatı bulamıyor insan. Bir de kerebiçini yemeden dönmeyin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kerebiç kaçmaz. Oteller oyalıyor insanı ama dolaşabilmek iyi olur.

      Sil
  4. Seneler önce halamlarla gelmiştim kız kalesine. Orada yediğim tantuninin tadını buralarda yakalayamadım. Mümkünmü bu :)
    Çok güzel bir yerdi. Hala güzel görünüyor. Umarım bu güzelliğini hep korur.

    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala güzel :) Tantuni de gerçekten başka yerde böyle lezzetli olmuyor. Selamlar.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!