6/23/2016

Yeni çıkardığı '' Altın Düetler'' albümüyle gündeme gelen yılların sanatçısı Erol Evgin, röportajı esnasında söylediği '' veciz '' sözleriyle gündem yarattı.

Demokrasinin bize fazla geldiğini, okuma yazma bilmeyenle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olmasının adaletli olmadığını söylüyor Erol Evgin. Ona göre, eğitim düzeyi düşük olanlar muhtar seçiminde, biraz daha eğitim alanlar belediye başkanı seçiminde oy kullanacaklarmış. Eğitim seviyesi yükseldikçe seçme hakkı artacak yani. Bu sözleri söyleyen bir sanatçı ve aynı zamanda bir mimar. '' Tahsil cehaleti alır eşeklik baki kalır'' diyen Ziya Paşa' ya rahmet okutuyor maalesef Erol Evgin. Geçmişte de manken Aysun Kayacı, dağdaki çobanla kendi oyunun bir olmaması gerektiğini söylemişti. Bu iki seçkinci arkadaşa ve onlar gibi düşünenlere sormak lazım. O parmak basan, eğitim düzeyi düşük insanlar ya da onların çocukları devlete vergi vermiyor mu? Asker üniformasını giyip canını ortaya koymuyor mu? Erol Evgin kafasındakiler evlerinde rahat rahat uyurken, eğitim seviyesi düşük dedikleri insanlar, askerde olan çocuklarından kötü haber gelir korkusuyla uyuyamıyorlar. Erol Evgin sosyal demokrat olduğunu da söylüyor. Sosyal demokrat bir adam halka bu kadar tepeden bakar mı? Sonra da soruyorlar CHP neden oy alamıyor da AKP bu kadar yüksek oy alıyor. Vatandaş bu kafadaki insanların olduğu bir partiye neden oy versin ki? Erol Evgin acaba konserlerine gelenlere ya da albümlerini alanlara diploma soruyor mudur? Tabi ki hayır. Eğitim önemli hem de çok önemli. İnsanların eğitim seviyesini yukarı çekmek gerekiyor. Ama onları hor görmeden ve aşağılamadan.   
Categories:

12 yorum:

  1. "Demokrasi, eğitim seviyesi yüksek toplumlarda iyi sonuç verir" tezini ben de doğru buluyorum, selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verebilir ama Erol Evgin bize fazla diyor. Şu anda ne öneriyor onun yerine? İnsanları kategorize ediş biçimi hoşuma gitmedi. Aklı selim görünen biriydi nihayetinde. Selamlar.

      Sil
  2. erol evgin tatlı adam ama politika konuşmasın o zaman hele bu sıcakta he :) chp li mi evgin. chp ne yaaa komik parti yaa :) bi gitsinler daha iyi bir chp yapıp gelsinler. :) chp adına yazık yaaa ayıp oluyooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru valla bu CHP hiç olmadı. Yenisini yapsınlar dediğin gibi:)

      Sil
  3. Sıcaklardan beyni erimiş olsa gerek :)

    YanıtlaSil
  4. Akp'yi göndermek için akla zarar söylemler. Çünkü normal şartlarda iktidardan indiremiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bu söylemler AKP'yi daha da güçlendiriyor.

      Sil
  5. Yaptığım yorum silindi yanlışlıkla bir daha yazayım.

    Hocam bence bu olay biraz Bektaşi fıkrasına benziyor. Hani namaza yaklaşmayınız hikayesi. Erol Evgin bir şey söylemiş cımbız ile onu çekip adamı linç etme girişimi bence.

    Dün Flash TV'de üşenmedim Cübbeli'nin vaazını dinledim. Adam kimin cennete girip kimin girmeyeceğini ayrıntılı bir şekilde anlatıyor yani resmen şirk koşuyor. Şu girecek ama önce cehenneme girecek oradan cennete geçecek, bu ise direkt geçecek....ya sen kimsin? Bir de orada kafalarını sağa sola sallayıp ah çekenler var bu adamlar dışarı çıkıp sonra seninle benimle din tartışıyor.

    Ya da Kağıthane'de benimde bulunduğum bir cuma namazı sırasında imam "Kızları okula göndermeyin" diyor. Devletin resmi imamı bunu söylüyor kimsede çıt yok. Ben adamın üstüne atlayacaktım arkadaşım tuttu beni "Ne olur yapma" dedi. Şimdi orada bunu dinleyen adamın durumu nedir? Sence oy kullanmaya haiz mi?


    Hocam, oy kullanmak için reşit ve mümeyyiz olmak lazım. Sence bu toplumun akıl sağlığı yerinde mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukları okula göndermeyin demek tabi ki saçma. Bunlar Erol Evgin'in saçmalamasından farklı değil bence. Oy kullanmak herkesin hakkı. Önemli olan çağdaş olduğunu iddia eden partilerin vatandaşa umut verememesi.

      Sil
  6. Ellerınıze sağlık, maalesef Türküyede sosyal demokratım, lıberalım, esıtlıkcıyım, özgürlükçüyüm dıyenler hep muhafazakar ve mıllıyetcı polıtıkalar uretırken tersıne Muhafazakarım dıyen partıler daha dışa acık, farklılıklara saygılı polııtıkalar uretebılıyorlar. Turkıyedekı sıyası yonelımlerın tanımı ıle bu kavramların cıkıs noktası olan batı medenıyetlerındekı anlamları cok farklı tazahur edılmıs ve anlaşılmış olsa gerek. Ülkemızde hala dıs gorunnuse gore egıtım sevıyesı ve gelısmıslık tahmını yapıldığı surece egıtım sevıyemızde bır yere gıtmez....

    Bır de sarkıcılık farklı bırsey sanatçılık farklı. Sarkı söyleyen herkese sanatçı demek de doğru degıl. Ayrıca sanatçı olmak doğru sıyası analızler yapabilmek anlamına da gelmez. Tersıne turkıyede bızım sanatçı katagorısıne koyduğumuz kısıler maalesef toplumdan ve gerceklıklerdne uzakta sankı bır Fanusun ıcınde yasıyorlar gıbı. Gercek hayatla burun burunla dedıgınız gıbı vanla basla calısan ulkedekı sıyası degısıklıklerde dırek etkilenecek olan halk bu konularda daha doğru karar verebılır. sıyası kararlar ıcın egıtım sevıyesı sart degıldır aslında ortalama bır egıtıme sahıp ınsan kendısı ıcın neyın ıyı ve kotu olduğunu tartabılır. ama bırılerinın sanatçı olup olmamdıgını soyleyebılmek ıcın sanat uzerıne bıraz kafa patlatması gerek kısının ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal demokratların tutucu olduğu tespitiniz çok doğru maalesef. Oysa onlardan vizyon ve ilericilik bekleniyor. Bunu insanların dış görünüşüne göre değerlendiriyorlar. Sanatçılar ve pek çok kimse fanus içerisinde yaşıyor dediğiniz gibi. Ama onların sesi çok çıkıyor. Her kes kendisi için doğru olana karar verebilir. Teşekkürler.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!