5/30/2016

Bir reklam sloganı vardı '' Evdeki huzur, zenginlik budur'' diye. Aynı sloganı, hayatımızın önemli bir bölümünü geçirdiğimiz iş yerimiz için de kullanabilir miyiz? '' İşteki huzur, zenginlik budur''. İşteki huzursuzlukların evdeki huzuru da bozduğu bir gerçek. 

Rekabetin, çekişmenin, stresin ve hedeflerin bu kadar yoğun olduğu başarı odaklı iş yerlerinde huzur mümkün olabilir mi? İş yerinin koşullarını değiştirme imkanımız olmadığına göre bu koşullara uyum sağlayarak daha huzurlu olabiliriz. İşte bazı yöntemler:
1) Durumu kabullenin: İş yerinden beklentilerinizi doğru belirlerseniz huzursuzluğunuz da o ölçüde azalır. İş yeri çalışmak içindir. Rekabet, çatışma, dedikodu, hırslı insanlar, kulis faaliyetleri, başarıya ulaşmak için her yolu mubah gören çalışanlar iş hayatının gerçekleridir. Bunları garipsememeli ve başınıza gelince hayal kırıklığına uğramamalısınız.

2) İşinize konsantre olun: İşinize konsantre olmak, hem huzursuluk yaratan olaylardan sizi uzak tutar hem de işinizi iyi yapmanıza yardımcı olur. İşinizi iyi yapıp başarılı olursanız yöneticilerinizin beğenisini kazanırsınız. Bu da size, işteki geleceğiniz için Survivor' daki '' Dokunulmazlık kolyesi'' gibi avantaj sağlar.

3) Eğlenceli ve kafa dengi arkadaşlar edinin: İş yerindeki hengameyle baş etmede kafa dengi ve eğlenceli arkadaşlar çok faydalıdırlar. Biraz sohbet ve gülmek strese iyi gelir.

4) Bir işiniz olduğuna şükredin: İş  bulmanın ne kadar zor olduğunu düşünün ve bir işiniz olduğuna şükredin. Mevcut işinize girebilmek için uğraştığınız dönemleri hatırlayın. En beğenmediğiniz iş bile işsizlikten iyidir.

Categories:

16 yorum:

  1. İş hayatım daha başlamadı önerilerin aklımın bir köşesinde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Umarım işine yarar zamanı gelince.

      Sil
  2. Umarım ileride bunları uygulayabilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım uygulayabilirsiniz ve umarım faydası dokunur

      Sil
  3. çok doğru bi konuya değinmişsiniz:) en önemli madde kafa dengi arkadaşlıklar edinebilmek, işinizi sevmeseniz bile sırf onlar var diye kabullenebilme durumu oluyor:)
    blog keşif etkinliğinden geliyorum blogunuzu takipteyim bende beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet kafa dengi arkadaşlar önemli. Hoş geldiniz. Ben de takibe geliyorum.

      Sil
  4. En önemlisi bence kafa dengi arkadaşlar edinmek ondan sonra her yer de huzur olur ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi kafa dengi arkadaşlar her yerde lazım. Teşekkürler.

      Sil
  5. Çok faydalı bir yazı olmuş.Emeğinize sağlık.Bence en önemlisi sakin kalabilmek.Şahsen benim stres dolu bir yapım var en ufak şeyde panik olabiliyorum ve tüm gün kötü geçiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumunuz için. Sakin kalmak çok önemli. Hem daha az yıpranıyorsunuz hem de mantıklı karar almanıza yardımcı oluyor.

      Sil
  6. Çok faydalı bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık.
    Ama en önemli olan bence işinizi sevmek. Çünkü işinizi severseniz herşey sizi mutlu eder.

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim. İşimizi sevebilsek hayat daha kolay olurdu :)

    YanıtlaSil
  8. Güzel yazı. Benim de nacizane tavsiyem dedidokucu insanlardan uzak durulması ve çok da fazla yardımsever rolüne girilmemesi. Tecrübeyle sabittir; "Yaptığın iyilik görevin haline gelir" :) https://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim. Tecrübe ettiğiniz konular da çok önemli. Yapılan iyiliğin görev haline gelmesi başlı başına bir mesele :)

    YanıtlaSil
  10. Keske herkes sevdigi keyif aldigi isi yapabilse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel olurdu. Herkes mutlu mesut çalışırdı :)

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!