5/13/2016

Arda Turan Atletico Madrid' de gösterdiği başarılı performans sonucu 41 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında dünya devi Barcelona' ya transfer olmuştu. 5 yıllık yapılan anlaşmanın ilk 6 ayında Arda forma giyememişti. Çünkü Barcelona' nın transfer yasağı vardı. Arda yasak kalktıktan sonra forma giydiği 24 maçta 2 gol 3 asistlik bir performans gösterebildi. 

Bu kadar yüksek bir bonservis bedeli ödenen bir orta saha oyuncusu için oldukça düşük rakamlar. Bu performans neticesinde dünyanın en yaygın futbol sitelerinden olan goal.com tarafından, İspanya' da yılın en kötü 11 ine seçildi. Arda Barcelona' ya transfer olduğu bu kısa süre içerinde 8 reklam filminde yer aldı. Türk medyasının adeta futbol ilahı muamelesi yapmaya başladığı Arda' nın ayakları belli ki yerden kesilmiş. Maçlarını izlediğimizde oyuna pek bir katkısı olmadığı da görülüyordu. Çok sık Türkiye' ye gelmesi, sürekli televizyonlarda ve magazinde boy göstermesi belli ki performansını olumsuz etkilemiş. En son olarak da Instagram' da, reklamlardan arta kalan zamanda futbolunu geliştirmesi ile ilgili yorum yapan takipçisini, seni bulacağım diye tehdit etti. Aslında Arda' nı bu tür eleştirilere cevabını medya üzerinden değil sahada vermesi gerekir. Onu bu noktalara getiren sahadaki performansı. Tekrar forma giyip performansını arttırmaya başladığında, onu şimdilerde yerden yere vuranlar alkışlamaya başlayacak. Yoksa bir gün Acun Ilıcalı' nın programında şarkı söylerken başka bir takıma kiralandığı haberini alacak. Fatih Terim'in Milan teknik direktörüyken, takımdaşlık konferansı vermek için geldiği Türkiye' de Milan' dan kovulduğu haberini aldığı gibi.
Categories:

2 yorum:

  1. Benim fazla bir beklentim yok Arda'dan barcelonada kendini gösterebileceğini sanmıyorum inşallah utandırır bizi bu arada siteni takipe aldım kendi bloguma da beklerim kardeşim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geliyor. Blogunu takibe aldım. Selamlar.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!