4/15/2016

Beşiktaş' ın 3 yıldır beklediği büyük gün geldi. İnönü Stadı olarak kapanan stat, Vodafone Arena olarak açıldı. Pek çok engelle karşılaşılmasına rağmen, Beşiktaş yönetiminin uzun uğraşları sonucunda stat bitirildi. Beşiktaş' ın büyük mali sorunlarından kurtulmasında en önemli etkenlerden biri olacak Vodafone Arena' nın iki açılışı oldu. 

Protokol Açılışı
Birinci açılış olan protokol açılışına Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, spor ve iş dünyasından isimler katıldı. Daha sonra siyasetçiler takım elbiseleri ve kunduralarıyla sahaya inerek top oynadılar. İki açılış olmasının sebebi, Galatasaray' ın Türk Telekom Arena stadının açılışında yaşanan taraftar protestolarının bu maçta da yaşanma ihtimaliydi. Özellikle Çarşı grubunun protestolarda bulunma olasılığı yüksekti. Konuşmalarında sürekli halk tarafından seçildiklerini söyleyen ve halkı ön plana getiren siyasetçilerin açılışta halkı istememeleri de garip oldu. 
Fikret Orman
Stadın bitirilmesinde çok büyük emeği var. Zafer sarhoşluğu içerisinde garip konuşmalar yapması yadırganmamalı. Fikret Orman' ın kendi paramızla yaptık dediği stat için devletten 50 milyon TL yardım aldıkları Cumhurbaşkanı tarafında açıklandı. Kendi kaynaklarını üretebilecek kapasitesi olan ve transferde ölçüsüz para harcayabilen profesyonel futbol kulüplerine devletin böyle bir parayı vermesi de gereksiz. Başkan Fikret Orman' ın açılış konuşmasında defalarca Cumhurbaşkanı' na övgü ve şükranlarını sunması dikkat çekti. Bu durum siyasetin sporun ne kadar içerisinde olduğunun da bir göstergesi. Aynı zamanda siyasilerle iyi geçinmenin bir zorunluluk olduğunun da. 
Çarşı Neredeydi ?
Beşiktaş göçebe şekilde farklı statlarda maçlarını oynarken, yani taraftara en çok ihtiyaç duyduğu dönemde Çarşı grubu Passolig' i protesto ederek maçlara gitmemişti. Her nedense tam da stadın açılışı yaklaşırken tribüne dönme kararı aldılar. Takımlarını göçebeyken yalnız bırakıp lüks stat açılınca tribüne kuruldular. 
Taraftarlı Açılış
İnönü stadı kapanırken de Vodafone Arena açılırken de iki tanıdık stadın etrafındaydı. Biber gazı ve tazyikli su. Taraftar yoğun ilgi gösterdiği açılışta biber gazı ve tazyikli suya maruz kaldı. Alen' in sahaya inip 3' lü çektirmesi İnönü Stadı günlerini hatırlatan güzel görüntülerdendi.
Vodafone Arena Beşiktaş' a hayırlı olsun. 
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!