4/24/2016

Süper Lig' de şampiyonluk yarışında son haftalara giriliyor. Bu seneki şampiyonluk yarışı Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında geçiyor. Fenerbahçe, son yılların en iddialı kadrosuyla sezona başlamasına rağmen, stadı olmayan Beşiktaş' ın gerisinde yer alıyor. 

Şampiyonu son yıllarda küçük detaylar belirliyor. Bu detaylar, genelde Fenerbahçe' nin aleyhine sonuçlar ortaya çıkmasına yol açıyor. Fenerbahçe sürekli ilk iki içerisinde yer almasına rağmen yaptığı yatırımın karşılığı kadar şampiyonluk sayısına ulaşamıyor. 
Aziz Yıldırım ve Yönetiminin Tarzı
Bu detayların en önemlisi Fenerbahçe yönetiminin, özellikle de Aziz Yıldırım' ın tarzıyla ilgili. Aziz Yıldırım ve yönetiminin Fenerbahçe ve diğer takımlar diyerek ligi ayırması, istediği sonuçları alamayınca hakemler, federasyon ve medya mensupları hakkındaki sert demeçleri, kamuoyunda Fenerbahçe hakkında olumsuz bir algı oluşmasına yol açıyor. Bu algı neticesinde kamuoyunda, Fenerbahçe şampiyon olacağına rakibi olsun şeklinde bir beklenti oluşuyor. Aynı zamanda da Fenerbahçe' nin yarışı sürdürdüğü rakibine karşı bir sempati oluşuyor. 
Olumsuz Algının Sonuçları
Akhisar Belediye takımı ligin bitmesine 4 hafta kala kendi sahasında oynadığı maçta, hem de Avrupa' ya gitme iddiaları varken, tribünlerini Beşiktaş' a açıyor. Maç 3-3 berabere bitiyor. Baskı altında dağıldığı bilinen Beşiktaş takımı, seyircisinin desteğiyle 90. dakikada beraberliği, belki de şampiyonluğu kurtarıyor. Fenerbahçe' nin antipatisini kazanmış kamuoyu da Akhisar yönetiminin Beşiktaş' a yaptığı desteği görmezden geliyor. Bununla beraber Fenerbahçe antipatisi oluşmuş futbolcu, Fenerbahçe' ye karşı çok daha gayretli oynarken, Beşiktaş' a karşı daha az gayretli oynayabiliyor. Fenerbahçe antipatisi oluşan hakemler, Beşiktaş lehine penaltı icat edebiliyorlar, Beşiktaş aleyhine olabilecek kartları göstermiyorlar, rakibi aleyhine kartları kolaylıkla gösterebiliyorlar. Bunlar toplamda bir kaç puan fark ettirirken, bu fark şampiyonu belirleyebiliyor. Ayrıca Aziz Yıldırım' ın taraftarı dizayn etme çabası da Fenerbahçe taraftarını rahatsız ediyor. Bütün sezon boyunca top oynamayan Diego' yu, gereksiz yere kriz çıkartan Pereira ve Van Persie' yi, küsen Fernandao' yu protesto etti diye, Aziz Yıldırım taraftarı eleştiriyor. Taraftar da tepkisini şampiyonluk yolundaki takımının maçlarına gitmeyerek gösteriyor ve stadın ancak yarısı doluyor. 
Ne Yapmalı
Aziz Yıldırım bir demecinde '' Maçların sadece sahada kazanılmadığını öğrendim'' demişti. Tam öğrenememiş demek ki. Çünkü maçlar sadece sahada kaybedilmiyor. Herkesle ve her kurumla kavga etmeyi bırakmalı. Kamuoyundaki Fenerbahçe algısının pozitife dönmesini sağlamalı. Aynaya bakmasının zamanı çoktan geldi. 
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!