3/25/2016

Gün geçmiyor ki ülkemizin göz önünde görünen isimleri garip açıklamalar yapmasın. Gazeteci Abdülkadir Selvi ve Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, terörle yaşamaya alışmamız gerektiğini söylediler. Belli ki, terörü önleyecek makamda olup da önleyemeyenler sayesinde bulundukları mevkilerde oturduklarının farkındalardı. Bu nedenle onları koruma ihtiyacı hissetmişlerdi.
Başka bir garip açıklama da Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı' dan geldi. Prof. Arı, katıldığı bir televizyon programında '' Ben daha çok cahil ve okumamış, tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum bu ülkede. Ülkeyi ayakta tutacak olanlar okumamış hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halkın ferasetine güveniyorum'' diye konuştu. Hatta daha ileri gidip '' Bizde şimdi okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor '' diye devam etti. En tehlikeli olanlarınsa üniversite mezunlarının olduğunu söyledi.  Üniversite mezunlarının zihinleri bulanıyormuş. Ziya Paşa' nın dediği gibi tahsil bu rektör yardımcısının cehaletini almış sadece. Ona göre sadece söylenenleri yapıp itaat edenler gerekliydi. Sormadan, sorgulamadan koşulsuz itaat edenler. Rektör yardımcısı varoluş sebebini inkar ediyor. O halde ne işi var üniversitede. Öğrencilerinin karşısına geçince ne diyecek. Rektör yardımcılığından istifa etmesi yetmez bu söylemleriyle. Akademisyenlikten de istifa etmesi gerekir. Çünkü üniversitede kaldıkça insanların eğitimine yardım etmek zorunda kalacak. Tehlikeli insanlar yetiştirmek durumunda kalacak. Rektör yardımcısına Allah zihin açıklığı versin demek gerekiyor
Categories:

2 yorum:

  1. Ağzına sağlık. Bu insanlar ya ne dediklerinden habersiz konuşuyorlar ya da silah zoruyla ben artık başka bir ihtimal veremiyorum. Bir insan bulunduğu makamın önemini yerin dibine sokup sokup çıkarır mı? Anlamak mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İnsan gerçekten hayret ediyor dediğiniz gibi. Kendilerini inkar ediyorlar böyle davranarak.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!