2/02/2016

Kulüpler Birliği tarafından organize edilen '' Uluslararası Futbol Zirvesi '' İstanbul' da yapıldı. Bu toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, TFF Başkanı Göksel Gümüşdağ, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ve yurt dışından bir çok yabancı futbol adamı katıldı.

Türk Futbolun gelişimi ve kulüplerin borç batağından nasıl kurtulacağı ile ilgili konuşmalar yapıldı. Süper Lig' de yer alan 18 takımın borcu 3,5 milyar TL' ye ulaşmış durumda. Beşiktaş kulübünün eski başkanı olan ve Beşiktaş' ı iflasın eşiğine getiren Futbol Federasyonu başkanı Yıldırım Demirören, yeni çıkacak futbol yasasının, kulüplerin banka ve vergi borçlarını yapılandırmasını,  aksi taktirde bu yasanın bir işe yaramayacağını söyledi. Bu yasanın kulüplerin borçlarını 10 yıla bölmesi gerektiğini belirtti. Diğer konuşmacılardan bazıları şunlar:
Fatih Terim: Galatasaray' ı çalıştırdığı dönemde onlarca futbolcu transfer eden, bazı futbolcuları oynatmadan gönderen, sportif başarıya ulaşmasına rağmen finansal olarak enkaza neden olan ve Galatasaray' ın bu borçlu yapısında katkısı olan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim.
Fikret Orman: Yıldırım Demirören' den büyük borçla aldığı kulübün borçlarını daha da büyüten ve hala transfer yapmaya çalışan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman.
Dursun Özbek: Galatasaray' ın bu finansal durumunda bir günahı olmayan ama UEFA tarafından mali inceleme altında bulunduğu halde hala transfer yapmaya çalışan, sportif başarı uğruna para edecek oyuncularını elden çıkartmayan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek.
Konuşmacı olsaydı bu listeye Aziz Yıldırım da dahil edilebilirdi. Kulüpleri batıran kişiler futbolu kurtarma reçeteleri sunuyorlar. İşin ilginç yanı aynı kişiler hala futbolu yönetmeye devam edecekler. Bu tabloya yol açan kişilerle ilgili en küçük bir yaptırım yok. Yönetici menejer ilişkileri, alış verişleri hakkında bir şey yok. Yine devletin kapısına dayandılar. Devlet bankalarının devreye girmesini istiyorlar. Zaten futbol kulüpleri ve futbolcular vergi açısından farklı uygulamalara tabi tutuluyorlar. Ülkemiz futbolcular açısından vergi cenneti ama yetmiyor. Futbol büyük bir kara delik. Ama futbolu yönetenler deliği kapatmayı değil bu durumu ileri bir tarihe erteleyip halının altına süpürmeyi istiyorlar. Bunu da Türk Futbolunun kurtuluş reçetesi diye sunuyorlar. Aslında yöntem basit. Bu tablodan sorumlu olanlar futboldan uzaklaştırılacak, borçlu olan kulüpler küçülecek, gerekirse küme düşecek. Mali durumunu düzeltince ait olduğu ligde yer alacak. Kulüp yöneticileri usulsüz harcamalarının hesabını verecek. İşte asıl o zaman Türk Futbolu kurtulur. Einstein' in güzel bir sözü var: '' Sorunlar, onları yaratanların mantığıyla çözümlenemez ''.
Categories:

2 yorum:

  1. Futbolcusuyla,kulüpleriyle futbol bizim için tam bir kara delik dediğiniz gibi.Güzel yazı teşekkürler.http://blogsporla.blogspot.com.tr/2016/01/bugunlerde-turk-spor-kamuoyunun-en.html?m=1

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!