11/23/2015

Geçtiğimiz sezonun 3 kupalı hocası Hamza Hamzaoğlu Galatasaray' dan gönderildi. Geçen yıl 12. haftada Cesare Prandelli' nin yerine göreve gelen Hamza Hamzaoğlu, kötü bir görüntü içerisinde bulunan takımı ayağa kaldırarak, Lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Süper Kupanın kazanılmasını sağlamıştı. Ayrıca bu şampiyonluk 4. yıldızı da getirdi.


Sportif açıdan rüya gibi geçen bir sezonun ardından bile bir teknik direktörün bu kadar az kredisi olması çok üzücü. Hem yönetim, hem  taraftar, hem de medya bu sezon Hamza Hoca' dan pek memnun değildi. Finansal Fair Play nedeniyle kulübün yeterli transfer bütçesi olmaması ve sezonun hemen başında Melo ve Telles' in gitmesi takıma güç kaybettirmişti. Bu olumsuzluklara rağmen şampiyonluk yarışından kopulmamış ve Avrupa' da yola devam ediliyordu. Bu durum ayrılık kararının sportif olmadığının göstergesiydi. Peki bu kadar başarıya rağmen Hamza Hamzaoğlu' nun gönderilmesine kim sebep olmuştu?

Futbolcular
Başta Burak Yılmaz, Emre Çolak, Yasin Öztekin gibi futbolcular, oyundan alındıkları maçlardan sonra Hamza Hoca' ya tepki göstererek otoritesini sarstılar. 



Özellikle Emre ve Yasin gibi Prandelli döneminde forma yüzü göremeyen futbolcular, Hamza Hoca' nın göreve gelmesiyle oynama imkanı buldular ama, bu şekilde tepki göstererek kendisine teşekkür ettiler! Hamza Hoca da oyuncularını alttan alarak kazanmaya çalıştı ama otoritesi sarsılmaya başlamıştı. Acaba bu oyuncular Fatih Terim'e ya da yeni hocaları Mustafa Denizli' ye de bu şekilde tepki gösterebilirler mi? Cevabın hayır olacağı belli.
Yönetim
Tabi ki hocanın görevden alınmasına yönetim karar verir ama hocayla aralarında uzun zamandır problem olduğu belliydi. Belki de Hamza Hoca' nın sportif başarılarıyla yeni bir Fatih Terim olmasından korktular. Çünkü Hamza Hoca sakin bir kişiliğe sahip olmasına rağmen, doğru bildiğini söylemekten geri durmayan bir yapıya da sahip. Lise ağırlıklı yönetim için '' Eleman'' ların daha itaatkar olması beklenir. 
Taraftar
Geçen yılı 3 kupayla kapatmalarına rağmen hocalarına hiç kredi tanımadılar. Kaybedilen maçlardan sonra tepki göstermekten de geri durmadılar. Takımın, geçen yılın İspanya Şampiyonu Atletico Madrid' e yenilmesine bile büyük tepki gösterdiler. Bu da Hamza Hoca üzerinde baskı yaratmaya başladı.
Medya
Medyada, özellikle eski futbolcu ve hakemlerden oluşan önemli bir yorumcu kesimi görevde bulunan hocalara karşı saygı göstermiyorlar. Büyük takımlarda bulunan hocaları eleştirmekten zevk alıyorlar. Bu konudaki tek istisna Fatih Terim. Fatih Terim, bu tür yorumcularla kavga etmekten hiç çekinmediği için onun hakkında eleştiri yapamıyorlardı. Ama maalesef ki anladıkları dil bu. 
Hamza Hamzaoğlu
Centilmen ve sakin yapısı, pozisyonlarla ilgili objektif yorumları, dürüstlüğü, kavgadan ve polemikten uzak durması gibi güzel özellikler onun bir nevi sonunu hazırladı. Hamza Hamzaoğlu, futbolcuların ve medya mensuplarının tercih ettikleri ve itaat ettikleri teknik direktör tipine uymuyor. Günümüz futbol ortamında daha çok Hamza Hamzaoğlu' na ihtiyaç varken maalesef sistem onu dışarı attı.
Categories:

2 yorum:

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!