11/10/2015

Pek çok çalışan işinde başarılı olmak ister. Başarılı olmak beraberinde daha iyi bir kariyer ve daha iyi olanaklar getirir. Başarılı olmak kolay değildir ama doğru davranışlarla başarı yolu açıktır. Başarılı olan çalışanlara baktığımızda bazı ortak özellikleri olduğunu görürüz:




1) Kendisinden ne istendiğini bilir: Başarılı çalışan, öncelikle hangi amaç için çalıştırıldığını iyi anlar. Hedeflerine odaklanır ve bunları gerçekleştirmek için çalışır. Vaktini ve enerjisini kendi görevi olmayan işler için harcamaz.


2) Yöneticileriyle uyum içinde çalışır: Çalışanların hedefleri olduğu gibi yöneticilerin ve şirketlerin de hedefleri vardır. Bu hedeflerin gerçekleşmesi için ekip çalışması ve uyum şarttır. Ayrıca değişen planlara ve yeni aksiyonlara da hemen katılım göstermek gerekir. 


3) Sorun yaratmaz sorun çözer: İş hayatında mutlaka sorunlar olur. Başarılı çalışan sadece sorunları yansıtmaz. Çözüm önerilerine de beraberinde getirir. 


4) İyi iletişim kurar: İletişim bozukluğundan kaynaklanan kavgalar ve sorunlar her iş yerinde olur. Bu tür sürtüşmeler çalışanların motivasyonlarını ve performanslarını düşürür. Ayrıca kötü ilişkileriniz olan insanlar başarılı olmanızı engellemeye çalışmaktan da kaçınmayacaktır. İyi iletişim bu tür sorunların oluşmadan ortadan kalkmasını sağlar. 


5) Gelişime açık olur: Gelişime açık olmak, sadece çalışanın kapasitesini ve becerilerini arttırmak için uğraşmak demek değildir. Aynı zamanda sabit fikirli davranmayarak, yeni fikirlere kapalı olmamaktır. Yeni fikirler sayesinde daha verimli ve üretken olunabilir.

6) Sonuç odaklı olur: Başarının en önemli kriterlerinde biri yapılan işi sonuçlandırmaktır. Ne olursa olsun, hangi bahaneler ya da engeller karşınıza çıkarsa çıksın, yapılan işi sonuca ulaştırmak gerekir. Unutmayın, dünya karşılaştığınız fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getirmediğinizle ilgilenir.


7) Para kazandırır: Şirketlerin amacı para kazanmaktır. Sadece satış yaparak ya da üreterek para kazanılmaz. Maliyetleri azaltarak ya da yeni fikirlerle daha optimum çalışma yöntemleri sunarak da para kazanılır. Mutlaka bu konulara da odaklanmak gerekir.


8) Hatalarından ders alır: Başarılı insan, hata yapmayan değil, yaptığı hatayı kabul eden ve ders alan insandır. Yaptığı hatadan ders alırsa bu hatayı tekrarlamaz ve başarılı olur. 

Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!