10/16/2015

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, yeniden yargılanması yapılan şike davasının beraatle sonuçlanması hakkında konuştu.  '' Hukuken aklanmış olabilirler ama bunun vicdanen yanıtı yok, eğer ortada bir suç varsa bu yargılama sportif mahkemede yapılmalı, normal hukuki mahkemede yargılanmasını doğru bulmuyorum'' dedi. 


Şenol Güneş şike davasının konu olduğu sezonda Trabzonspor teknik direktörüydü. Yani diyor ki, ben beraat sonuçlarını doğru bulmuyorum o dönemde Fenerbahçe şikeyle şampiyon oldu. Şenol Güneş çok düzgün bir spor adamıdır. Ama bu yaptığı açıklamada bazı sorunlar var. 

Şenol Güneş' e sormak gerekiyor
Şenol Güneş diyor ki, bu yargılama normal hukuki mahkemede yapılmamalı sportif mahkemede yapılmalı. Bu sanıklar cezaevine girdiklerinde sportif mahkemede mi yargılanmışlardı? Mahkeme kendi lehlerine sonuçlanınca hukuki mahkemede yargılamada sorun yok, karar bozulunca sportif mahkemede yapılmalı. Keşke Şenol Güneş sanıklar hakkında hüküm kararı verildiğinde de sportif mahkemede yargılanmaları gerektiği ile ilgili açıklama yapabilseydi. Ya da Fenerbahçe' nin maçlarını çok zor kazandığı halde, bir hafta sonra aynı rakiplerle kendi oynadıkları maçları ne kadar kolay kazandıklarını hatırlasaydı. O dönem televizyonlarda rakip takım futbolcularının Trabzonspor' un şampiyon olmasını istediklerini, Fenerbahçe' nin şampiyon olmasını istemediklerini açıkça söylediklerinde de Şenol Hoca' nın vicdanında bir hareketlenme olsaydı. Şike sanıklarının oldu bittiye getirilerek ve medya yoluyla itibarsızlaştırılarak peşinen suçlu ilan edildiklerinde vicdanı ne diyordu acaba? Şampiyon olmadıkları ve hak etmedikleri halde, o dönemin federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar' ın beceriksizce yönetimi yüzünden şampiyonlar ligine Fenerbahçe yerine Trabzonspor' u haksızca göndermesine neden sesi çıkmadı? Emenike' nin olmayan para sayma görüntüleri, Fenerbahçe' nin şike yaptığının iddia edilmesine rağmen şike yapılan futbolcuların olmaması vb. liste uzar gider. Anlaşılan Şenol Güneş' in vicdanı sadece kendi lehine olduğunu düşündüğü konularda çalışıyor.
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!