9/28/2015

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlanan profesyonellik hakemlik, toplam 9 hakemle devam ediyor. Uygulamanın genişletilmesi ve profesyonel hakem sayısının arttırılması öngörülüyor. 


Bu uygulamada amaç, hakemlerin başka işlerle uğraşıp,  işlerinden kalan zamanlarında, yani part- time hakemlik yapmalarının önüne geçmek. Milyonlarca dolar paranın döndüğü ve milyonlarca izleyicisi olan bir organizasyonun önemli aktörlerinden olan hakemlerin amatör kalması düşünülemezdi zaten. Profesyonel hakemlerin aylık geliri 33 bin TL' yi bulabilecek. Vasat futbolcuların bile aldığı paralar düşünüldüğünde hakemlerin kazanacakları bu para çok değil. Geç kalmış ama doğru bir uygulama profesyonel hakemlik. 
    Peki hakemler profesyonel olduklarında maç yönetme şekillerinde bir değişiklik olacak mı? Örneğin Şampiyonlar Ligi Finali yönetmiş olan Cüneyt Çakır, orada son derece objektif ve başarılı maçlar yönetirken, ligimizdeki yönetimlerinde dengeleri gözetmeye devam edecek mi? Ya da hakemlerimiz bir takım lehine hatalı karar verdiklerinde, bu hatalı kararı telafi etmek için fırsat kollayıp, olmayan pozisyonu oldurarak, başka bir hata daha yapmaya devam edecekler mi? Özellikle büyük takımların kendi sahalarında Anadolu takımlarıyla oynadıkları maçlarda, her iki takım lehine ya da aleyhine eşit düdük çalabilecekler mi? Siyasi ya da başka bir konjonktür bir takım lehine ya da aleyhine  ise bu onların çaldıkları düdükleri etkileyecek mi?  '' Eyyam'' yapacaklar mı? Bu sorulara doğru cevapları verebilirlerse, bize de '' Yaşasın profesyonel hakemlik'' demek düşer.
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!