9/14/2015

A Milli Erkek Basketbol takımımız, 2. tur maçında turnuvanın favorisi, ev sahibi Fransa' ya 76-53 yenilerek EuroBasket 2015' e veda etti. 

Bu veda aynı zamanda Olimpiyat Oyunları için eleme maçları oynama hakkını kaybetmek anlamına da geliyor. Turnuvayı 1. ve 2. sırada bitiren takımlar Olimpiyat Oyunları' na doğrudan katılırken, 3. 4. 5. 6. ve 7. bitiren takımlar eleme maçları oynayacaklar. Biz ikinci turda elendiğimiz için Olimpiyat Oyunları kapısı da bizim için kapanmış oldu. Milli takımımız, 3 galibiyet 3 mağlubiyetle turnuvayı tamamladı. Oldukça zorlu geçen eleme grubu maçlarında 3 galibiyet almasına rağmen averajla 4. sırada yer alıp diğer grubun birincisi Fransa' yla eşleşmek zorunda kaldı. Bunun sebebi, kaybettiğimiz 2 maçta aldığımız farklı mağlubiyetler. Hedef maç olarak görmediğimiz İspanya maçında 27 fark, Sırbistan maçında 19 fark yedik. Bunun yanında İtalya' nın İspanya' yı yenmesi bizi 4. sıraya itti. Aslında kadro yapımıza baktığımızda savunmasıyla ön planda olan bir takımız. Ama ilk tur maçları sonunda grubun en çok sayı yiyen takımı olduk. Bireysel performanslara bakarsak:
Boby Dixon: Hücumda Boby Dixon' un eline baktık. Ama Dixon' un 15 sayı ortalamasıyla turnuvayı tamamlamasına rağmen hücum organizasyonlarında yetersiz kalması ve savunma problemi nedeniyle istenilen katkıyı verdiği söylenemez. 15 sayı, 4,2 ribaunt, 4,8 asist, 31,7 dakika.
Ersan İlyasova: Ersan 15,2  sayı ve 4,5 ribaunt ortalamasına rağmen saman alevi gibi bir performans gösterdi ve bir turnuvayı daha beklentileri tam karşılayamadan tamamladı. Milwakuee Bucks ile 5 yıllık 45 milyon dolarlık imza atan Ersan'ın bu kontratı nasıl aldığını insan merak ediyor. Ortalama 26,7 dakika sahada kaldı.  
Furkan Aldemir: Furkan' ın istatistikleri ise 3,2 sayı ve 3,7 ribaunt, 11,2 dakika. Furkan Philadelphia 76ers' le 4 yıl için 12 milyon dolarlık bir kontrat imzaladı. Bu kontrata sahip bir oyuncunun bu düşük performansı da şaşırtıcı. 
Semih Erden: Fenerbahçe Ülker' de Obradovic' le yıldızı barışmayan ve fazla forma şansı bulamayan Semih, müthiş mücadelesiyle takımın göze batan isimlerindendi. Hücumda ve savunmada Elinden geleni yaptı. 13,2 sayı, 4,3 ribaunt, 24,8 dakika.
Cedi Osman: 20 yaşındaki Cedi hücumdaki cesur oyunu ve savunma katkısıyla takımın en iyilerindendi. Büyük yıldız olacak. 12,7 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, 32,5 dakika.
Sinan Güler: Boby Dixon' dan sonra takımın 2. guard opsiyonuydu. Galatasaray' daki performansının çok altında kaldı. 7,2 sayı, 2,3 ribaunt, 4,5 asist, 26,7 dakika.
Melih Mahmutoğlu: Dış atıcı olarak kendisinden beklenti yüksekti ama hiç bir maçta kendisini gösteremedi ve silik bir performans gösterdi. 5,2 sayı, 2,2 ribaunt, 1,2 asist, 19,2 dakika.
Oğuz Savaş: Obradovic' in Fenerbahçe' de savunmada ayakları yavaş diye fazla oynatmadığı Oğuz, sırtı dönük çok iyi bir hücum performansı olmasına rağmen Ergin Ataman tarafından da fazla tercih edilmedi ve ortalama 6 dakika sahada kalabildi. 4 sayı, 1,8 ribaunt, 6 dakika. 
Barış Hersek: Sürekli milli takım kadrosunda yer almasına rağmen pek katkı veremiyor. 2,3 sayı, 1,5 ribaunt, 12,5 dakika.
Göksenin Köksal: Savunmasıyla dikkat çeken bir oyuncu olmasına rağmen o da pek katkı veremedi. 2,0 sayı, 2,2 ribaunt, 10,5 dakika. 
Furkan Korkmaz: Geleceğin büyük yıldızı olmaya aday. Ivkovic tarafından Euroleauge' de oynatılmasına rağmen Ergin Ataman tarafından, bu seviyelerde oynamaya hazır değil denilerek fazla oynatılmadı. Madem burada oynayacak seviyede değil neden başka yerine başka oyuncu alınmadı diye sormak gerekiyor.2,0 sayı, 1,5 ribaunt, 6 dakika.
Kartal Özmızrak: Kartal da Ergin Ataman tarafından bu seviyede oynayacak durumda değil denilerek fazla oynatılmadı. Ender Arslan ya da Kenan Sipahi neden kadroda değil o halde diye sormak gerekiyor. 1,3 sayı, 0,3 ribaunt,1 asist, 7,5 dakika.
Enes Kanter: Bir başka NBA oyuncumuz Enes Kanter siyasi ve kişisel sebeplerle milli takıma gelmedi. Mücadelesine tweet aleminden devam etmeyi tercih etti. 
Ergin Ataman: Çok iyi bir antrenör olan Ergin Ataman' la daha iyi bir derece elde edebilirdik. Hem kura şanssızlığı, hem bazı oyuncuların düşük performansları hem de kadro seçimindeki bazı hatalar bizi buraya getirdi. Fazla oynama şansı bulamayan Furkan Korkmaz ve Kartal Özmızrak' ın yerine, yoğun maç trafiğinde daha çok sahada kalıp katkı verebilecek oyuncular kadroya dahil edilebilirdi. Kadroda hücum gücü kısıtlı oyuncuların çokluğu dikkat çekti. Ama geçmiş yıllara göre daha mücadeleci ve kazanma hırsı olan bir milli takım oluşturulduğu söylenebilir. 
Categories:

2 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş.Takımın eksikleri çoktu zaten 2.turu geçmek biraz mucize olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet ileriki turlarda eksikler daha çok hissedilecekti.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!