8/27/2015

Akbank' ın reklamları televizyonlarda yayınlanıyor. Esnafların biri birlerine nasıl yardım ettikleri anlatılıyor ve esnaf kardeşliğinin ne kadar güzel bir şey olduğu söyleniyor. Esnaf kardeşliğine bir örnek de Aksaray esnafı tarafından verildi. 


Ama bu örnek reklamdakine hiç benzemiyordu. Marketten su almaya gelen İrlandalı turiste neredeyse Aksaray' ın tüm esnafı saldırdı. Saldırının sebebi, İrlandalı turistin su almak için dolabın kapısını açması ve dolaptaki suların yere saçılması. Büfeci esnaf, sopasıyla hemen olaya müdahale ederek İrlandalı turiste vurmaya başladı. Bunu gören diğer esnaflar durur mu? Esnaf kardeşliği diye bir şey var nihayetinde. Odunu kapan geldi ve onlar da vurmaya başladı İrlandalı turiste. Sandalyeyle vuran hatta metal tezgah üstü ocakla bile vuran esnaflar da vardı. Bir tanesi de sormuyordu bu adama neden vuruyoruz diye. Esnaf kardeşiydi onlar hep beraber vuruyorlardı. Önemli olan da buydu. Hatta yardım çağıranlar da vardı aralarında. Yetmemişti o kadar esnafın bir tane adama vurması . Peki bu esnafların arasında, yapmayın , bu kadar adam bir adama saldırır mı ayıptır diyecek ve kavgayı ayırmaya çalışacak, sağduyu sahibi bir esnaf çıkmaz mı? Çıkmadı maalesef. İşin ilginç tarafı dakikalarca süren kavgaya müdahale etmek için bir tane bile polis de gelmedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın 2014 yılındaki 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurasında yaptığı konuşmada esnafla ilgili söylediklerini bu esnaf kardeşler yanlış anlamış sanırım. Orada ne demişti Erdoğan? '' Bizim medeniyetimizde, milli ve medeniyet ruhumuzda esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir, gerektiğinde vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakimdir, hakemdir, gerektiğinde de şefkatli kardeştir '' Belli ki, bir tane adama bütün mahallenin saldırmasını kahramanlık olarak anlamışlar kahraman esnaf kardeşler.
Categories:

4 yorum:

  1. Bu İrlandalı olayına çok gülmüştüm. Tam da adamına çatmışlar bizimkiler. :))

    YanıtlaSil
  2. Olayı dün televizyondan farklı bir açıdan gördüm.Şarhoş irlandalı alkol istediği büfeden yok cevabı alınca sağa,sola saldırmaya başlamış,sonrası zaten malum.Fakat dikkat çekmek istediğim bir husus var,siz bir TC vatandaşı olarak aynı olayı Dubai'de veya İngiltere de yapsanız sonuç ne olurdu acaba?sadece merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli olan bu kadar insanın bir kişiye saldırması bence. Yurt dışında sanırım böyle kalabalık bir grup saldırmaz ve polis de gelirdi.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!