8/24/2015

Dünya Atletizm Şampiyonası Pekin' de başladı. Tüm dünyadan atletizm severlerin gözü kulağı Pekin' de olacak. Türkiye turnuvaya 12 atletle katılıyor. 


Milli formayı taşıyacak atletlerden bazılarının isimleri şöyle: Yasmani Copello Escobar, Ramil Guliyev, Jak Ali Harvey, İlhami Tanui Özbilen, Ali Kaya, Sultan Haydar. İsimleri pek tanık gelmiyor değil mi? Çünkü bu sporcular devşirme. Yani başka bir ülke doğup büyümüş ama para karşılığı milli takıma transfer edilmiş sporcular. Bu listeye, doping problemi olmasa Elvan Abeylegesse ve Karin Melis Mey' de dahil olacaktı. Peki bu devşirme sporcuları milli takıma neden alıyorlar? Cevabı basit. Türk bayrağını uluslararası turnuvalarda göndere çektirmek. Peki Türk olmayan sporcularla bunu başardıklarında anlamı olur mu ? Olmaz ama spor yöneticilerinin, federasyon başkanlarının, spor bakanının umurunda değil. Varsa yoksa başarı. Başarıya giden her yol mübahtır diyen Machiavelli' nin kulakları çınlıyordur. Oysa spor yöneticilerinin asıl görevi, kendi vatandaşlarının spora yönelmesi, bunların arasından çıkacak olan yetenekli sporcuları, bir sistem çerçevesinde uluslararası müsabakalara hazırlayıp başarılı olmalarını sağlamak. Tabi bu da uzun vadeli planlar ve çalışmalar gerektiriyor. Bunun yerine kısa yolu seçiyorlar. Ver parayı al devşirmeyi. Aynı mantık, futbolda Fatih Terim tarafından milli takıma alınan Brezilyalı Mehmet ( Marco) Aurelio, basketbolda Ergin Ataman' ın tercihi olan Amerikalı Boby Dixon' la gerçekleşti. Masa tenisinde de Çinli sporcular Melek Hu, Bora Vang milli takımda yer aldı. 

Yüzme, okçuluk, güreş, boks, voleybol, badminton,judo, halter, bayan basketbol ve buz hokeyinde de devşirme sporcular milli takımda yer aldı. Milyonlarca genç arasından milli takımda yarıştıracak sporcu bulamıyoruz. Yazık.
Categories:

4 yorum:

  1. Türk sporunun hastalığı ne sporcu yetiştirmeye önem veriyoruz ne de genç ve yetenekli Türk sporcularına fırsat veriyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Evet doğru söylüyorsunuz. Kısa yoldan netice almaya uğraşıyoruz. Bu da mümkün değil.

    YanıtlaSil
  3. bayrağımız böyle dalgalanmasın, içi boş çünkü....
    trajikomik....
    üstelik birde doping olayı var!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de dalgalanmasın. Devşirme sporcu altın alacağına genç bir sporcu müsabakaya katılıp derece almasın daha iyi.

      Sil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!