6/30/2015

Yapılan araştırmalara göre, çalışanların işten ayrılma nedenleri arasında, yöneticileriyle yaşadıkları sorunlar ön sıralarda yer alıyor. Çalışanlar, yöneticileriyle yaşadıkları sorunları çözemezlerse, elde ettikleri diğer kazanımları göz ardı ederek işten ayrılmayı tercih ediyorlar.

Yöneticiler de çalışanlarıyla sorun yaşamak istemezler elbette. Çalışanlarla sorun yaşayıp enerjilerini buna harcamak kendi verimlerini de düşürecektir. Buna rağmen, çatışmaya girmelerinin nedeni, beklentilerinin çalışanlar tarafından yeterince karşılanamamasıdır. Yöneticilerin çalışanlardan beklentileri aşağıdaki gibidir:
1) İşlerini iyi yapmaları: Yöneticiler de nihayetinde çalışandırlar. Onların da hedefleri ve hesap vermek zorunda olduğu birileri vardır. Yöneticilerin başarısı çalışanların ortaya koydukları performansla doğru orantılıdır. Dolayısıyla çalışanların işlerini onlardan istenildiği gibi iyi yapmalarını beklerler.
2) Disiplinli olmaları: Yöneticiler, astlarının genel disiplin kurallarına uymasına isterler. Kaytarmamak, işe vaktinde gelip, vaktinde gitmek gereklidir. Ekip içerisinde bazı çalışanların disiplinsizlik yapması diğer çalışanları da olumsuz etkiler. Bu da ekibin yönetilmesini zorlaştırır.
3) Saygılı olmaları: Bazı çalışanlar yöneticilerini sevmeyebilirler. Hatta yönetici olmayı hak etmediğini düşünebilirler. Ama çalışanlar yöneticilerine saygılı davranmalıdırlar ve hiyerarşiye uymalıdırlar. Her çalışan da yönetici olduğunda aynı şeyi bekleyecektir.
4) Profesyonel olmaları: Çalışanların özel hayatlarındaki problemleri iş hayatına yansıtmamaları gerekir. Herkesin şahsi problemleri olabilir ama iş hayatı bu problemleri belli bir noktadan sonra tolore edemez.
5) İşlerini sahiplenmeleri: Kimi çalışanlar kendilerini daha iyi şirketlere ve daha iyi işlere layık gördükleri için işyerlerini bir türlü benimseyemezler. Bu da onların performansına negatif etki yapar. İşyerlerini ve yaptıkları işi sahiplenmeleri onları daha başarılı ve mutlu kılacaktır.
6) Takımın bir parçası olmaları: Bazı çalışanlar, kendilerini öne çıkartmak için diğer arkadaşlarının başarısız olmasını isterler. Onlara yardım etmezler, hata yapmalarını beklerler. Bu da takımın bütünlüğüne zarar verirken genel performansı olumsuz etkiler.
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!