3/02/2015

Fenerbahçe, 4 hafta öncesine kadar ligde liderlik koltuğunda oturuyordu ve form durumuyla şampiyonluğun en önemli favorisiydi. 

GS' nin mali problemleri, BJK' nin de Avrupa maçlarının lige olumsuz yansıyacağı beklentisi ve takımda şampiyonluk gören oyuncu olmaması nedeniyle baskıyı kaldıramama ihtimali Fenerbahçe' nin şansını arttırıyordu. Ama son 4 haftada işler değişti. Kadıköy' de favori olarak çıktığı TS maçını 0-0 berabere bitirdi. Sonraki hafta Gaziantep maçının kazandı ama ilk yarı fark yiyebilirdi. Daha sonra yine Kadıköy' de oynadığı Akhisar maçını 2-1 kaybetti. Bu hafta da son dönemin formsuz takımı Konyaspor' la 1-1 berabere kaldı. Lider GS ile arasındaki puan farkı 4' e çıktı. Peki işler iyi giderken ne oldu da Fenerbahçe maç kazanamaz hale geldi. İşte sebepleri:
1) İsmail Kartal: Bir süre iyi takımı iyi götürerek kredi kazanmıştı ama yanlış seçimleri ve bu seçimlerde ısrar etmesi, hem kredisini bitirdi hem de takımı liderlikten etti. Emenike ve Sow gibi formsuz oyuncularda ısrar etmesi ve formayı hak eden oyunculara vermeyerek motivasyonu bozması, Diego gibi yüksek potansiyelli bir oyuncuyu sürekli yedek bekletmesi ve yerine Selçuk gibi hücum gücü kısıtlı bir oyuncuyu, yine hücum yönü kısıtlı Mehmet Topal ve Meireles ile birlikte kullanması. Maç sonlarında sürekli oyundan ve oyuncularından memnun olduğunu söylemesi, hakem ve şanssızlık gibi bahanelerin arkasına sığınarak asıl problemleri görmemesi.
2) Disiplinsiz oyuncular: Emre, Volkan ve Caner. Emre sürekli sakat. Oynadığı zaman sinir küpü. Hem takım arkadaşlarıyla, hem de rakip futbolcular ve hakemlerle sürekli kavga halinde. Volkan uzun süreli ceza almayı alışkanlık haline getirdi. TS maçından sonra, TS başkanına küfür ettiği için bu kritik haftalarda 4 maç ceza aldı. Caner agresifliği ve sürekli kart görmesi yüzünden takımdaki yerini alamıyor. Antipatik davranışları yüzünden de hakemlerin radarından bulunuyor. Bu oyuncuların dokunulmazlığının bulunması ve yönetimden bir müdahale gelmemesi nedeniyle aynı tavırlara devam ediyorlar.
3) Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu: Sürekli tehdit içerikli açıklamalarıyla futbol kamuoyundan tepki görüyorlar. Bu nedenle Fenerbahçe aleyhine yanlış kararlar ve uygulamalar olduğunda bile yeterli kamuoyu oluşmuyor. 
4) Taraftar: Taraftarın da şampiyonluk inancı tam değil. Kadıköy' deki maçlarda stad dolmuyor. Bu da takımın motivasyonunu olumsuz etkiliyor.
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!