3/22/2015

Fenerbahçe, Kadıköy' de çok zorlandığı maçta Beşiktaş' ı, 90+1 de Sow' un attığı golle 1-0 yendi. Bu maçta pek çok sıra dışı olay yaşandı. Fenerbahçeli Gökhan Gönül, maç öncesi ağrıları arttığı için maça başlayamadı. 

Emenike, taraftar tepkisi nedeniyle 30. dakikada formasını çıkartıp oyundan çıkmak istedi. Fenerbahçe' den Meireles ve Kuyt sakatlanarak oyundan çıktı. Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin ve Tolgay Arslan da sakatlanarak oyundan çıktı. Beşiktaş kalesine, daha önce hiç oynamamış olan genç kaleci Günay Güvenç geçti. Fenerbahçe' nin, neredeyse, kaleyi bulan tek şutu gol oldu. Bu tuhaf maç sayesinde bazı şeyler öğrendik:
1) İsmail Kartal Fenerbahçe' nin hocası olamaz: Emenike' yi, haftalardır kötü oynamasına rağmen ısrarla oynatarak şampiyonluğu tehlikeye soktu. Ayrıca taraftarla Emenike' yi karşı karşıya getirdi ve Emenike' yi kaybetti. Bu maçtaki olaydan sonra Emenike' nin Fenerbahçe' de oynaması çok zor artık. Kuyt' un sakatlığından sonra Bekir' i oyuna sokmaya çalışan İsmail Kartal, Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu' nun uyarılarından sonra Bekir' den vazgeçip Diego' yu oyuna soktu. Çok büyük bir zaaf gösterdi.

2) Biliç hedef maçları kazanamıyor: Türkiye' ye geldiğinden beri derbi kazanamama geleneğini sürdürdü. Ayrıca Club Brugge maçlarını da da baskıyı kaldıramayarak kaybetmişti. 
3) Futbolun adaleti yok: Futbolun adaleti olsaydı sahanın en kötü oyuncusu Sow galibiyet golünü atıp kahraman olmazdı.
4) Emre Belezoğlu' nun öfke kontrolü problemi var: Maç içerisinde Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic' e küfürler etti. Kendisini kontrol edemiyor. Takım dağılmışken takımı toplayacağına sağa sola bağırıp çağırıyordu. Bu kadar rahat saldırganlaşmasında hak ettiği cezaları almamış olmasının da  etkisi var.
5) Passolig sistemi çökmüştür: Passolig sisteminin amacı, küfür eden ya da olay çıkartan kişileri tespit edip ceza almasını sağlamaktı. Ama bu maçta Şükrü Saraçoğlu stadının, yaklaşık 20.000 kişi kapasiteli, iki kale arkası tribünü de seyircisizdi. Hani olay çıkartanlar tek tek tespit edilecekti. Yine toptan ceza uygulaması yapıldı.

Categories:

2 yorum:

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!