2/12/2015

GS basketbol takımı antrenörü Ergin Ataman, 19 yaşındaki genç oyuncu Göktürk Ural' a performansını beğenmediği için, soyunma odasında tokat attı. 


Ergin Ataman tokat olayını doğruladı ve soyunma odasında olanların dışarıda anlatılmasına tepki gösterdi. Yani soyunma odasında oyuncusuna attığı tokadı savundu. Attığı tokada futbol camiasından da destek geldi. Daha önce oyuncusunu tokatlamış olan teknik direktör Yılmaz Vural, Ergin Ataman' ın yaptığının doğru olduğunu söyledi ve eline sağlık dedi. GS kulübü de bu olay üzerine herhangi bir açıklama yapmadı. Bir oyuncunun performansından memnun kalmazsanız, oyuncuyu oynatmazsınız, para cezası verirsiniz ya da kadro dışı bırakırsınız. Tokat atmak nedir? Ergin Ataman gibi eğitimli, kültürlü, Milli takımı çalıştıran, Avrupa ve lig şampiyonlukları bulunan bir antrenörün, maçlarda bir kaç dakika süre verdiği oyuncuyu tokatlayıp, attığı tokadı savunmasına mı yanarsınız, yoksa 60 yaşına gelmiş, yıllarca bir çok kulübü çalıştırmış, Köln Spor akademisini bitirmekle övünen bir teknik direktörün onu savunmasına mı? Ya da GS gibi 110 yıllık camianın, oyuncu ve antrenörlerin paralarını ödeyemediği için sesini çıkaramamasına mı? Neyse, en azından kulüp eline sağlık diye açıklama yapmadı. Sonra da soruyoruz tribünde şiddet neden bitmiyor, aile içi şiddet neden bitmiyor diye. Nasıl bitsin ki? Baksanıza eğitim, kültür, kariyer, spor, camia vs bile şiddeti engellemek için yetmiyor.
Categories:

3 yorum:

  1. Özellikle göz önündeki insanların şiddete başvurması şiddeti olağan hale getirir. Yapmamaları gerekir bence.

    YanıtlaSil
  2. verilen cezayı nasıl yorumluyorsunuz?

    YanıtlaSil
  3. Bir ceza alması gerekiyordu ama GS kulübü verseydi daha iyi olurdu. Paraları zamanında ödeyemedikler için veremediler. Federasyon da kamuoyu baskısı yüzünden verdi cezayı.

    YanıtlaSil

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!