1/07/2015

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim' in, Uluslararası Antrenör Gelişim Seminerinde yaptığı konuşmada söylediği sözlere bakınca acaba iki tane mi Fatih Terim var diye sormadan edemiyor insan. Birinci Fatih Terim, futbolu kurtarmak için konuşma yapan, diğeri ise bizim tanıdığımız ve yapılmasını istediği şeyleri kendisi asla uygulamamış Fatih Terim.


 Yani diyor ki, dediğimi yapın yaptığımı yapmayın. Gelelim söylediklerine: 
1) Avrupa' nın 5 büyük liginde sadece bir futbolcumuz var o da Arda diyor. Daha fazla oyuncu olmalı diyor. Ama Arda' nın o zamanki teknik direktörü olan Terim, Arda' nın gitmesini istemiyordu. 
2) Alt yapılarda kazanma üzerine olan sistem değişmeli diyor kazanmak için her şeyi yapan hatta sahaya girip hakeme küfür eden Terim.
3) Kulüpler iflas noktasına geldi diyor. GS da harcattığı büyük paralara, 1 dakika bile oynamadan para alıp giden transferlerine ve mali açından GS' nin bu halde olmasının sebeplerinden biri olmasına rağmen.
4) Konuşmacıları dinlemeyip salonda sigara ve kahve içenlere kızıyor. Demek ki katkısı olmayacak konuşmacıların dinlemeyenlere diyor. Kulübede maç esnasında sigara içen ve ben ders almam ders veririm diyen Terim.
5) Seminere katılmayan teknik direktörlere de kızıyor ama kendisi de 2010 yılında Ersun Yanal' ın düzenlediği seminere katılmamıştı. 
6) Kısa vadeli başarılar için devşirmelere yöneliyoruz diyor. Kendisi, milli takıma Brezilyalı Aurelio' yu devşirerek almıştı.
7) Siyaset futbola girmemelidir diyor. Federasyon başkanının ve yönetiminin oraya nasıl geldiğini ve geçmişte Mehmet Ağar' la olan yakınlığını unutmuş galiba. 
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!