12/23/2014

Hepimiz hayatımız boyunca çeşitli konularda başarısız olmuşuzdur. Tabi ki hepimiz başarılı olmak isteriz. Ama başarı gibi başarısızlık da hayatın içerisinde var. Önemli olan başarısızlıktan sonra ne yaptığımızdır. Bu başarısızlığın karşısında ezilecek miyiz yoksa ayağa kalkıp tekrar mı deneyeceğiz ? Eğer tekrar deneyip başarılı olmak istiyorsak bazı konulara dikkat etmemiz gerekir:

1) Başkasını suçlama: Başarılı olamayan insanların en sık başvurduğu davranıştır. Tabi ki başarısızlığa neden olan dış faktörler vardır ama sonucu sadece bunlara bağlamamak gerekir. Kabahati başkasında arayınca insan kendisini rahatlatabilir ama sonuç değişmez. 


2) Analiz yap: Objektif bir şekilde, istenilen sonucun elde edilememesinin nedenlerini ortaya koymak gerekir. Bu nedenler belirlenemezse gerekli düzeltmeler de yapılamaz.


3) Yöntemini değiştir: Einstein' in dediği gibi, aynı yöntemleri deneyerek farklı sonuç beklemek akıllıca değildir. O yüzden başarısızlığa götüren davranışlardan vazgeçilmeli ve farklı yöntemler denenmelidir.


4) Daha verimli çalış: Çalışmadan başarı beklemek hayalciliktir. Çok çalışıldığı halde başarısız olunuyorsa, bu çalışmanın verimli bir çalışma olmadığı ortaya çıkar. Verimli çalışma yöntemlerini öğrenmek gerekir.


5) Başarısızlıktan korkma: Başarısız olma korkusu strese yol açar ve performansı düşürür. Başarıya odaklanmaksa motivasyonu sağlar. 


Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!