11/28/2014

İş hayatı, sürekli ortaya çıkan yenilikler, değişen yönetim teknikleri, farklılaşan çalışan davranışları ve beklentileri nedeniyle çok dinamiktir. Yöneticinin de bu süreçlere uyum sağlaması ve bu süreçlerin gerisinde kalmaması için kendisini sürekli güncellemesi gerekir. Kendisini iyi yetiştirmiş ve donanımlı bir yöneticinin, yönetebilme kapasitesi ve etkinliği de daha fazla olacaktır.



Donanımlı ve etkin bir hale gelmenin yollarından biri de kitap okumaktır. Okunacak kitapların türleri, sadece yapılan işle ilgili teknik kitaplar olmamalıdır. Vizyon ve bakış açısını geliştiren kitaplar da okunmalıdır. Yöneticiye katkı sağlayacak kitap türleri aşağıdaki gibidir:
1) Yapılan işle ilgili kitaplar: Yapılan işe tam anlamıyla hakim olmak için okunması gereken teknik kitaplardır. İyi bir yöneticinin yaptığı işe hakim olması çok önemlidir. Bu da işin mahiyetiyle ilgili kitapları okumaktan geçer.
2) Kişisel gelişim kitapları: Empati, beden dili, motivasyon, insan davranışlarının nedenleri gibi kitaplar, yöneticinin, hem kendisini geliştirmesine hem yardımcı olur.

3) Başarılı insanların anı kitapları: Başarılı olmuş insanların tecrübelerini  paylaştığı kitaplar insanların vizyonlarının gelişmesine katkı yapar. Onların yaptıkları ve kendinize uygulayabileceğiniz yöntemler mutlaka vardır. 

4) Yönetim ile ilgili kitaplar: Yönetim ve organizasyon teknikleriyle ilgili kitaplar da oldukça önemlidir. Yönetim şekilleri ve güncel yönetim tekniklerini bilmek ve bunların organizasyona uygulamak verim ve performans artışı sağlar.

5) Güncel konularla ilgili kitaplar: Gündemde ve popüler olan konularla ilgili kitaplar, güncel konularla ilgili bilgi sahibi olmanıza yardım eder.
6) Hobilerinizle ilgili kitaplar: Hobinizin olması ve bununla ilgili kitaplar okumanız iş stresinden uzaklaşmanızı sağlar.

7) Edebi kitaplar: Klasik romanlar, öykü kitapları, ödüllü kitaplar hem edebi yönünüzü geliştirir hem de hayal dünyanıza katkı yapar.
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!