10/24/2014

Son dönemlerde ülkemizdeki teknik direktörlerin başına gelenlere bakınca insan sormadan edemiyor? Teknik direktörlerin takımlarının başarılarında bir katkıları var mı acaba diye? Çünkü yaşanan örneklere bakınca, iyi gidecek takımı bozdukları, maçın da kaybedilmesine neden oldukları söyleniyor. 

Sahada oynayan daha doğrusu oynamayan oyunculara bir şey söylemeden sadece teknik direktör üzerinden eleştiri yapmak en kolayı galiba. Aziz Yıldırım, Ersun Yanal' ı gönderip İsmail Kartal' ı getirdiğinde ne demişti? Daha önceki şampiyonluklarda Mustafa Denizli, Daum, Zico ve Aykut Kocaman' ın bir katkısı yok. Futbolculara paralarını zamanında ödediğim için şampiyonluklar geliyor. Yani yönetim ve futbolcular şampiyon yapmışlardı Fenerbahçe' yi. Aynı şekilde Gençlerbirliği başkanı İlhan Cavcav' ın teknik direktörünü kovup sonraki maçın kadrosunu kendisi belirleyip maçın da kazanılmasıyla yaptığı açıklamalara ne denir? Teknik direktörlük kursu vereceğini söylüyordu Cavcav. Kendi taktikleriyle maçı kazandırdığı için. Peki bu kadar kolay bir iş mi teknik direktörlük. Ya da  bu kadar önemsiz mi? Bayern Münih Guardiola' ya 17 milyon Euro, Chelsea da Morinho' ya yıllık 10 milyon Euro boş yere mi veriyor? Futbolcuların fiziksel ve mental olarak sürekli hazır olmaları için yapılan çalışmalar, teknik taktik antrenmanların hiç önemi yok mu başarıda ? Olmaz olur mu? Tabi ki çok çalışmak iyi idman yapmak ve stratejileri iyi belirlemek çok önemli. Ama teknik direktörler, başarılı olmak için gereken dört önemli unsurdan biri, yönetim, futbolcu ve taraftarla birlikte. 
İşin ilginç tarafı bu açıklamalara hiç bir teknik direktörden ya da faal futbol antrenörleri derneğinden bir eleştiri ya da kınama gelmedi. Demek ki onlar da başkanlar gibi düşünüyor ve aman kimseyle aram bozulmasın da işimi kaybetmeyeyim diye ses çıkarmıyorlar. Kendi mesleklerine sahip çıkmıyorlar yani.
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!