10/21/2014

Çok sık duyduğumuz bir haber. Falanca üniversitede karşıt görüşlü öğrenciler çatıştı. Çok sayıda yaralı var, kavga üzerine çok sayıda polis ve ambulans üniversite yerleşkesine sevk edildi.


Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül' ün meşhur sözüyle söylemek gerekirse '' insan gerçekten hayret ediyor '' Üniversiteyi kazanmış, belli bir zeka ve çalışkanlık seviyesine sahip, okulu bitirdiğinde bir konuda uzmanlaşmış ve kendini kültür olarak da yetiştirmiş olmasını beklediğimiz insanlar taşlı sopalı kavga ediyor. Üniversite eğitimi almış bir insandan nasıl davranış beklenir? Sorunlar karşısında fikirlerini ortaya koyması, şiddete başvurmadan çözüm önerileri getirmesi. Yani, eğitimli bir insana yakışacak şekilde akıl ortaya koyması. Bizim üniversitelerimizdeki öğrencilerinin kendilerini ifade edebildikleri yöntem ise slogan atmak, eylem yapmak, kavga etmek. Üniversitelerimizin kültürü halinde geldi kavga etmek. 12 Eylül döneminden önceki üniversite kavgaları hala  hafızlarda. Aradan 30 yıldan fazla zaman geçti hala üniversite öğrencileri kavga edeceğim diye uğraşıyor. Kavga ederlerse hiç eğitim almamış cahil diye nitelendirdikleri insanlardan ne farkları kalıyor.
      Tabi ki herkes aynı görüşte olmayacaktır. Ama görüşünü beğenmediğin insanın kafasını mı kıracaksın. Voltaire' nin ünlü sözünü de hiç mi duymadı kavga eden üniversiteliler: '' Fikirlerinize katılmıyorum ama onları ifade etme hakkınızı sonuna kadar savunacağım '' 
Categories:

2 yorum:

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!