8/23/2014

         Stres, istemesek de hayatımızın bir gerçeği. Stresi, ne iş hayatımızda ne de özel hayatımızda tamamen ortadan kaldırma imkanı yok. Madem ortadan kaldıramıyoruz onunla başa çıkabilmeyi öğrenmeliyiz. İşte stresle başa çıkma yolları:



1) Bakış Açınızı Değiştirin:  Sizi strese sokan şey belki de göründüğü gibi değildir. O konuya daha farklı bakarak sizi strese sokan olayı ortadan kaldırabilirsiniz.
2) Hayır Demesini Bilin: Her şeye evet deyip her yere yetişmeye çalışırsanız çok efor harcar ama her şeyin üstesinden gelemezsiniz ve strese girersiniz. O yüzden yeri geldiğinde hayır demekten çekinmeyin.


3) Hobi Edinin: Hayat işten ibaret değildir. Mutlaka kendinize nefes alacak alanlar yaratın. Sinemaya gidin, seyahate çıkın, sevdiklerinizle vakit geçirin.


4) Spor Yapın: Spor ve egzersiz yapmak hem sizi sağlıklı ve fiziksel olarak güçlü kılar. Ayrıca, spor sayesinde vücudun salgılayacağı endorfin hormonu, mutsuzluğun ve gerginliğin azalmasını sağlar. 

5) Anı Yaşayın: Geçmişte olan olaylara takılıp kalmayın. Olayları kafanızdan uzaklaştırmadıkça stresiniz de ortadan kalkmayacaktır.

6) Her Şeyi Kendinize Dert Etmeyin: Herkesin derdini kendinize dert edinmeyin. Kontrol edemeyeceğiniz kişi ve olayları kontrol etmeye çalışmayın. Bazı şeyleri olduğu gibi kabul edin.



7) Stresiniz Kaynağını Bilin ve Ortadan Kaldırmaya Çalışın: Gerçekten neden stresli olduğunuzu biliyor musunuz? Sizi baskı altına alan konu nedir? Bunu tespit edip bu durumun üstüne gidip ortadan kaldırmaya çalışın.


8) Pozitif Olun: Negatif olmak sizi daha çok stresli ve gergin hale getirecektir. Ayrıca stres altındayken pozitif olamıyorsak beynimizin performansı daha düşük olacaktır.




9) Doğru Nefes Alma Tekniklerini Öğrenin: Doğru nefes alma teknikleri sayesinde vücudumuza giren oksijen artar. Bu sayede vücut enerjisi harekete geçer ve stresin vücudumuzda yarattığı etki azalır.



10) Mükemmeliyetçilik Tuzağına Düşmeyin: Mükemmeliyetçi insanlar her şeyin ve herkesin mükemmel olmasının isterler. Bunun için de her şeyi ve herkesi kontrol etmeye uğraşırlar. Bu da sürekli bedensel ve zihinsel gerginlik getirir.
                                                    
Categories:

2 yorum:

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!