6/27/2014

         Hükümet, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, geniş kapsamlı bir vergi affına hazılanıyor. 2011 yılında da vergi affı çıkaran hükümet  3 yıl sonra yeniden af çıkarıyor.

       Vergi affı, ödeme güçlüğü içerisinde bulunanlara ve borcunu ödemek isteyenlere fayda sağlayacaktır. Ama bunun yanında afların zararları da bulunmaktadır. Borcunu zamanında ödeyenlere karşı haksızlık ortaya çıkmaktadır. Vergisini ödemeyenlere çıkarılan af ve taksitlendirme, vergisini zamanında ödeyenlerin motivasyonunu düşürmektedir. Vergi ödemeye ve devlete olan yükümlülüklerini yerine getirmeye karşı isteksizlik meydana getirmektedir. Ayrıca, nasıl olsa af çıkacak beklentisi içerisinde olan bazı mükellefler, ödeme imkanları olduğu halde bile ödeme yapmamaktadır. Vergi tahsilatı sağlayamayan devlet de dolaylı vergiler üzerindeki oranları indirmemektedir bu da vergi adaletsizliğine yol açmaktadır.
         Sık sık yapılan vergi afları yerine, adil ve gerçekçi vergi oranları belirlenir ve af çıkarılmazsa devletin vergi gelirlerinde de düzenli bir artış olacaktır.
Categories:

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlar:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!